avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Identificare nume vecin in vederea somarii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Identificare nume vecin in vederea somarii

Am mostenit inpreuna cu sora mea o casa la curte in provincie. La un moment dat, am fost informat ca vecinul din stanga curtii a intrat abuziv, fara acordul meu si al sorei mele, pe proprietate si si-a izolat termic casa aflata pe hotar, luandu-mi astfel cca 15 cm din curte. Vecinul nu locuieste efectiv acolo, ci undeva, la tara si vine foarte rar. Doresc sa il somez sa demoleze lucrarea de izolare efectuata ilegal si sa readuca totul la starea initiala, deoarece intentionez sa ma adresez instantei civile (nu penale, deaoarece ar dura ani buni de zile). Problema este ca nu ii cunosc decat numele mic si nici putinii vecini care mai locuiesc pe langa casa mea nu au date despre acesta (sau nu vor sa se implice). Ce pot face ca sa ii aflu numele si sa-l somez prin notariat? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2022
bmirel2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:28, 26 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Informatii oficiale gasiti la primarie.
Ar fi bine sa va intelegeti pe cale amiabila, costurile in instanta pot fi destul de mari si nu este sigur ca veti obtine demolarea izolatiei termice. Va puteti intelege cu vecinul in baza unor despagubiri, chiar modice.
Pai asta si doresc, in sensul ca sa demoleze constructia abuziva care imi lasa 80 cm trecere in spatele curtii. Isi poate face izolatie termica in interior.

POPA GHEORGHE a scris:

Informatii oficiale gasiti la primarie.
Ar fi bine sa va intelegeti pe cale amiabila, costurile in instanta pot fi destul de mari si nu este sigur ca veti obtine demolarea izolatiei termice. Va puteti intelege cu vecinul in baza unor despagubiri, chiar modice.

Hidroizolatia casei nu se face pe interior, ci pe exteriorul casei. Sta la baze tencuirii exterioare a unei case.
Contactati serviciul de administratie fiscala din primaria teritoriala care detine evidenta pe rol fiscal a tuturor propriterilor de bunuri imobile din zona de responsabilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin ce nu doreste sa plateasca o lucrare a asociatiei Elian_Cismileanu Elian_Cismileanu Buna ziua, Suntem o asociatie de locatari a unui bloc nou din Constanta , dat in folosinta in anul 2009. Blocul are 5 etaje, 15 apartamente, fara subsol, si ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)