avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am o întrebare legată de divorțul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am o întrebare legată de divorțul amiabil. Cum ...

Bună ziua!
Am o întrebare legată de divorțul amiabil.
Cum se calculează pensia alimentară?
Dacă veniturile părintelui care o plătește, se modifică în timp, cine și cum sesizează acest lucru?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marinela Zapciroiu , Avocat 16:48, 25 Iulie 2022
Bună ziua! Pensia se stabilește de comun acord de voi doi la o sumă anume sau potrivit dispozițiilor legale (Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii). Dacă pensia se stabileste potrivit dispozițiilor legale anterior menționate, fracția de 1/4, 1/3 sau 1/2 trebuie raportată de cel care plăteste la venitul efectiv. Dacă aveți cunoștință că nu se respectă proporția, aveți posibilitatea de a apela la un executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vs credite alina.livia alina.livia Am trait in concubinaj 8 ani. Din acesta relatie a rezultat o fetita. Pt a beneficia de pensie alimentara, se tine cont de creditele concubinului meu? Nu se ... (vezi toată discuția)
Modificare pensie alimentara bimt bimt Buna dimineata,exista vreo varianta prin care o pensie alimentara se poate micsora?Dau exemplu,sotul are de platit o datorie si ca sa ma asigur ca va fi ... (vezi toată discuția)
Divort - pensie alimentara venituri multiple Vlad_H Vlad_H Buna seara. Am cautat pe forum dar recunosc ca nu am reusit sa gasesc. As dori sa aflu daca in cazul unui divort la tribunal, in situatia in care exista 2 ... (vezi toată discuția)