avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procesul verbal de receptie finala al lucrarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procesul verbal de receptie finala al lucrarii

Buna ziua.
Cine ar trebui sa faca procesul verbal de receptie finala al lucrarii? Data de achizitie al imobilului a fost 21.09.2021 si data de receptie al lucrarii a fost pe 23.09.2020?
Trebuia facut de mine in calitate de nou proprietar? Cladirea are importanta D.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: archibaldo , utilizator 11:01, 26 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citiți HG nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului de recepție a lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora, modificata si completat prin HG nr. 343/2017
[ link extern ]


Art. 3 alin. (1) Recepția construcțiilor de orice categorie şi clasă de importanță se efectuează de către investitor/proprietar atât pentru construcții noi, cât şi în cazul intervențiilor la construcții existente, pentru care se emit, în condițiile legii, autorizații de construire/desființare,[...]

Trebuie făcută distincția intre investitor si proprietar deoarece investitorul este cel care a finanțat lucrările iar proprietarul este cel care a înscris dreptul de proprietate asupra construcției prin intabularea acesteia in cartea funciară. Transmiterea dreptului e proprietate asupra imobilului de la investitor/proprietar la terți putea fi efectuată exclusiv in baza intabulării acestuia.
Actul administrativ pentru intabularea construcției se numește Certificat de atestare a edificării construcției (emis a de către emitentul autorizației de construire )
Certificatul de atestare a edificării construcției se emite in baza PV recepție la terminarea lucrărilor, documentația cadastrala si alte înscrisuri solicitate de emitent ( PAD plan de amplasament si delimitare a bunului imobil rezultat in urma execuției lucrărilor...etc)

In concluzie trebuie a vedeți daca vânzarea-cumpărarea s-a efectuat cu respectarea prevederilor Art. 5 HG nr. 273/1994
Construcția poate fi dată în folosință doar în cazul admiterii de către investitor a recepției la terminarea lucrărilor, în condițiile legii şi ale prezentului regulament, preluării construcției de către proprietar şi obținerii de către acesta a autorizațiilor necesare utilizării construcției, potrivit legii. Prin admiterea recepției se certifică faptul că executantul şi-a îndeplinit obligațiile în conformitate cu prevederile contractului de lucrări/de execuție, ale documentației privind proiectarea, ale autorizației de construire/desființare, precum şi ale documentației privind execuția


Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2022
archibaldo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de receptie finala a constructiei adnanomer adnanomer Ma aflu in faza de finalizare a constructiei si am fost informat de catre dirigintele de santier ca pentru intocmirea procesului verbal de finalizare a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia ... calling calling Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia la rosu si acoperișul fara usi si geamuri. 1. Nu stiu daca este intabulata.( se ... (vezi toată discuția)
Receptia finala chriss68 chriss68 Din cine este formata comisia de receptie finala? Trebuie sa aiba aceeasi componenta ca cea de la receptia de terminare a lucrarilor? Trebuie sa participe un ... (vezi toată discuția)