avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! Mi-am pierdut sotul intr-un accident rutier ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! Mi-am pierdut sotul intr-un accident rutier in data ...

Buna ziua! Mi-am pierdut sotul intr-un accident rutier in data de 23.06.2022, accidentul este cercetat de politie in prezent si astept raportul de necropsie. O problema in plus este ca avem un credit, avea asigurare de viata, dar nu pot finaliza dosarul pana la finalul cercetarii politiei. Pentru acest lucru avem nevoie in primul rand de acel raport de necropsie. Este un termen stabilit prin lege in care ar trebui eliberat? Cum pot grabi eliberarea lui? Am făcut cerere la Parchet, dar nu mi-au raspuns inca. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: PanceaCristina , utilizator 09:35, 28 Iulie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Exista clauza cu alcoolul, motiv pt care solicita necropsia. Mai mult, Mi-au zis ca e nevoie si de rezolutia finala de la Parchet, care poate dura mult timp, perioada in care sunt obligata sa platesc ratele..ceea ce nu mi se pare normal..

E=mc² a scris:

Companiile de asigurări de regulă apelează la diverse artificii pentru tergiversare/blocare dosare de achitare a obligațiilor atunci când riscul asigurat sa produs. In opinia mea certificatul de deces și dovada evenimentului rutier sunt documente suficiente pentru suportarea costurilor creditului rămas neachitat. Ar putea exista vreo clauza care sa ii absolve de responsabilitate în contextul în care decesul a survenit din motive sa zicem atipice. Exemplu a condus sub influența alcoolului, ori a condus cu ITP expirat etc. In sensul acesta va recomand o analiză a contractului de asigurare de viață și în special a clauzelor de înlăturare a obligațiilor de despăgubire.

~ Conținut șters la cerere ~
Am apelat la un avocat pentru a ma reprezenta, dar chiar si asa nu am primit nicio informatie le care nu o stiam pana acum..

E=mc² a scris:

Singură nu aveți cum sa reușiți. Va recomand sa angajați un avocat pentru această problema. Altfel puteți avea parte de probleme mult mai serioase. Informațiile primite pe acest forum nu pot rezolva probleme de natură juridică. Ele au rolul de informare a persoanelor care se confruntă anumite situații pentru a înțelege parțial problemele. Nu devin medic daca citesc un articol și nici specialist dacă intru pe un forum. Cât despre specialiști înțeleg reținerea. Dar cat de slab ar fi un specialist tot este mai pregătit decât o persoană care nu cunoaște ramura de activitate. Sper ca informația oferită sa va fie de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in caz de deces ira24i ira24i Buna ziua, Tatal meu a decedat in septembrie 2009 intr-un accident rutier. Avea un credit la banca, impreuna cu o asigurare in caz de deces. Am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Dosar ucidere din culpa Iulia 06 Iulia 06 Bună ziua. În august 2017 , soacra mea a decedat în urma unui accident pe trecerea de pietoni. Politia a încheiat cercetarea și dosarul a fost trimis la ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurarea de viata RALUCA POPA RALUCA POPA Buna ziua ! In urma cu 3 luni a decedat tatal meu, cauza decesului fiind inecul accidental , care avea 2 credite unul cu ipoteca pe casa in care locuiesc si ... (vezi toată discuția)