avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună ziua! O firmă care practică transportul în ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună ziua! O firmă care practică transportul în comun , doreste ...

Bună ziua! O firmă care practică transportul în comun , doreste să inchida o ruta ( timp de o luna ) , pe motiv ca nu sunt multi calatori ( mentionez ca oamenii nu au fost anuntati , azi fiind data de 26 , iar de la 1 august ei vor sa nu mai faca ruta) . Ce pot face calatorii ( pasagerii) in situatia data( fiind singurul mijloc de transport in comun ) ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 09:39, 29 Iulie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Adică primăriei din localitate , nu? Mentionez ca firma nu doreste sa renunte la ruta definitiv , ci doar pana o sa inceapa scoala ( atunci avand mai multi calatori, acestia fiind elevii) . Este legal ceea ce fac ei , dat fiind ca ei au castigat licitatia pe zona , nu este de datoria lor sa asigure transportul? E absurd pentru ca oamenii merg la servici , cu 2-3 zile inainte ei vor fi nevoiti sa-si caute transport ( daca vor gasi).

E=mc² a scris:

Beneficiarii serviciilor de transport trebuie să se adreseze autorităților locale sau regionale pentru asigurarea transportului, acestea fiind în esență și cele care au obligația să asigure transportul locuitorilor pe raza localității sau în afara acesteia.

~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cert e ca tot la primarie trebuie sa va plângeți. Ei sa rezolve problema
Dacă sunteți din județ trebuie să vă adresați autorității de transport din cadrul consiliului județean respectiv. Pe siteul consiliului județean găsiți de regulă toate datele necesare de contact ale autorității ce funcționează în cadrul acesteia. Ei eliberează licențele de transport pentru cursele interjudețene (localități din cadrul aceluiași județ) și sunt obligați să verifice dacă operatorii autorizați își respectă contractul încheiat.
Dacă e vorba de curse interne într-o localitate vă adresați autorității de transport din cadrul primăriei.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2022
Alexandru Stratopol, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport interjudetean paulavisu paulavisu Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: locuiesc in satul Ciocanari, com Niculesti, jud. Dambovita, situat la 35 km de Bucuresti, langa localitatea Peris, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau in judecata consiliul judetean maka23 maka23 Vreau sa dau in judecata consiliul judetean Ilfov,prefectura Ilfov si alti.Deocamdata mainteresez.Stau in judetul Ilfov ,la 2 km de Bucuresti si de 3luni ... (vezi toată discuția)
Notificare primar sau institutia primarului??? niculaucarmen niculaucarmen sunt cadru didactic si detin o hotarare judecatoreasca prin casa mi s-a aprobat decontarea transportului transportului in mediul rural. In continutul acelei ... (vezi toată discuția)