avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Lucrez într.o instituție publica și deși ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Lucrez într.o instituție publica și deși începând cu 01.07.22 ...

Lucrez într.o instituție publica și deși începând cu 01.07.22 e obligatorie ff electronica, furnizorul îmi trimite prin curierat marfa, însoțită de ff tipărită. Ce pot face în acest caz ? Receptionez marfa și nu o dau în consum pana nu apare ff electronica? Închei PV custodie cu el ? Înregistrez în contabilitate factura și o plătesc?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:19, 28 Iulie 2022
Firmele au in continuare obligatia comunicarii si in sistemul clasic . Transmiterea in e-Factura nu se considera comunicare oficiala a facturii catre destinatar.
Dvs inregistrati in contabilitate factura comunica in sistemul clasic ca pana la 01,07,2022 .

Codul fiscal si Directiva TVA :
" art 319 (24) Utilizarea facturii electronice face obiectul acceptării de către destinatar. "

Prin urmare DOAR daca exista un acord intre furnizor si destinatar ca facturile se vor comunica in acest mod se poate considera factura comunicata in sistem e-Factura.

Pana atunci trimiterea prin e-Factura este mai degraba o metoda de raportare a facturilor in SPV pentru ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in spv bologa_vasile bologa_vasile Buna seara, Daca PFA nu este persoana juridica de ce este nevoie de inregistrare in SPV ca persoana juridica? Ca sa mai platim pentru semnatura ... (vezi toată discuția)
Marfa cumparata fara factura iuliannistor iuliannistor Am achizitionat de pe un magazin virtual niste bunuri materiale. La primirea coletului prin curier, am constatat ca nu mi s-a intocmit factura fiscala. ... (vezi toată discuția)
Cum pot incheia un contract prin email? gistra gistra Lucrez online si clientii mei sunt din afara UE. Din pacate niciunul dintre ei nu vrea sa se complice cu contractele mele (tiparire, semnare, scanare, ... (vezi toată discuția)