avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducerea contribuţiei la pensii cu 3,75%
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducerea contribuţiei la pensii cu 3,75%

Salariaţii care beneficiaza de facilitatile fiscale pentru sectorul agricol și industria alimentară prevăzute în Codul fiscal, beneficiaza de reducerea contribuţiei la pensii cu 3,75% , partea care merge la pilonul II de pensie ( nu sunt obligaţi să contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar la pensia privată Pilon II ).
Intrebarea mea este, de ce, pentru cei care nu au fost obligati si nu sunt inscrisi la Pilonul II trebuie sa se reduca CAS cu 3,75%, daca pentru ceilalti este optional?
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2022
gina68, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o speta cu privire la modul in care aplicam facilitatea ... Georgeta Avram Georgeta Avram Buna ziua, Am o speta cu privire la modul in care aplicam facilitatea fiscala acordata celor din domeniul IT pentru plata contributiei la CAS pentru angajatii ... (vezi toată discuția)
Contributie pilon ii pensie Mantescu Mantescu Buna ziua, Doresc să știu cine este de vina pentru contribuția pionul 2 de pensie obligatorie de 3,75 care este virată de angajator și nu apare în ... (vezi toată discuția)
In conditiile in care plafonul de aplicare al facilitatilor fiscale ... oana.rom oana.rom In conditiile in care plafonul de aplicare al facilitatilor fiscale in sectorul constructiilor a fost redus de la 30000 lei la 10000 lei, inseamna ca cei care ... (vezi toată discuția)