avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributie pilon II pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributie pilon II pensie

Buna ziua,
Doresc să știu cine este de vina pentru contribuția pionul 2 de pensie obligatorie de 3,75 care este virată de angajator și nu apare în contul pensie pilonul 2?
Unde trebuie să mă îndrept pentru a ști cine nu depune această contribuție?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: andravenache , utilizator 15:25, 29 Iunie 2023
Din cunostintele mele pot fi trei motive legitime pentru care nu contribuiti la pilonul II:
- Nu faceti parte dintre cei ce au obligatia sa contribuie (aveti o varsta mai inaintata si este optional pentru dvs.) si nu ati optat niciodata pentru acest lucru.
- Ati optat la un moment dat sa nu mai contribuiti (stiu ca acum exista si varianta sa alegi ca toata contributia sa se duca la fondul casei de pensii).
- Sau lucrati intr-un domeniu ce are anumite facilitati fiscale legate salariu. De exemplu in constructii si agricultura, vi se trag mai putini bani pentru pensie (vi se trage doar ceea ce merge la casa de pensii) iar ceea ce ar fi mers la pilonul II va raman in buzunar.
Posibil sa fie si alte motive pe care eu nu le cunosc. De asemenea nu cunosc situatia dvs. concreta. Daca raspunsul meu nu se potriveste, sper sa primiti un raspuns care sa va ajute!
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
andravenache, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata pilon ii dapetria dapetria Buna ziua, In anul 2008 - in necunostinta de cauza(neinformandu-ma suficient) am optat pentru participarea la un fond de pensii privat ING, pilonul II- pensie ... (vezi toată discuția)
Neregularitate cnpp ! codrutz2007 codrutz2007 Buna ziua, imi poate spune cineva daca exista vreo neregula la aceasta fisa de stagiu de cotizare lunara 2008 lunile ianuarie-mai .Am transcris exact de pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.tatal meu ... Ramonafodor96@yahoo.ro Ramonafodor96@yahoo.ro Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut ... (vezi toată discuția)