avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
Categoric, fiecare are stilul lui de a invata. Din punctul meu de vedere cel mai important element e organizarea. Trebuie invatat dupa un plan bine stabilit si respectat cu strictete. Evident, planul trebuie facut in asa fel incat sa poata fi realizat. Toate trebuie facute la timpul lor, n-are rost sa pierzi vremea facand grile cand nu stapanesti materia. Un alt element important e echilibrul. Trebuie sa-ti faci timp pentru toate. Si pentru berea sau sucul cu prietenii, si pentru un pic de sport pe seara, si pentru familie. Chiar se poate si se impune.
Spor la treaba.
exact, blue ray la mine pot spune ca organizarea a fost elementul cheie. stiam in fiecare zi ce am de facut si ma straduiam sa nu ma abat de la program. daca terminam mai devreme ce imi propuneam in ziua respectiva, puteam face si altceva, dar cum materia a fost foarte vasta, in ciuda faptului ca am invatat 10 luni, nu am avut timp aproape deloc de micile distractii, ptr ca invatatul imi ocupa efectiv toata ziua. oricum nu regret deloc.
Buna seara tuturor!
Citesc scrierile voastre privitoare la strategia de studiu, ma regasesc si eu in ceea ce priveste componenta- disciplina si intr-o anumita masura cea privitoare la bibliografia abordata, cuantificata in mii de pagini. Eu doar in ultima zi reasezand cartile in biblioteca, am indraznit sa le numar(20), plus 3 topuri hartie:) legi speciale si hotarari CEDO. Ce va pot eu impartasi insa din perceptia mea asupra acestui examen, este ca pentru a va spori sansele e important sa asistati la dezbateri in limita maxima ce v-o permite timpul. Va alegeti un judecator preferat:), si stati la el in sala pana il vedeti ca se intreaba in sinea lui de ce nu mai plecati din sala si apoi ajunge a va intreba direct ce cauza aveti:) sa v-o ia cu prioritate.Pana sa particip la acest examen ajunsesem la senzatia ca de cele mai multe ori era pierdere de vreme sa astept in sala de judecata pana si sa-mi pledez cauzele. La examen insa am realizat ca fara sa percept constient s-a lipit de mine dexteritatea de a sesiza detalii de speta care altfel mi-ar fi scapat cu siguranta. Aici e marea batalie la punctaj, o stim cu totii. Eh, si de abia dupa ce se trece hopu asta, asteapta pe fiecare completul si perpetuul studiu necesar pentru a face performanta scontata de fiecare. Dar. dincolo de componenta ratiunii, proprie fiecaruia, exista pentru fiecare o componenta divina si aici nu sunt in masura sa sfatuiesc, nici chiar sa impartasesc prea multe, tot ce pot a va transmite este sa va daruiasca Dumnezeu binecuvantarea Sa, sa o simtiti fiecare asa cum eu am simtit-o si la acest examen.
O seara buna!
cxtina a scris:

Desi nu am mai intrat de mult pe forum cand si cand mai urmaresc subiectul.
Am avut impresia ca au ramas numai cei care au luat examenul, dar mai sunt si aspiranti.
Am simtit nevoia sa intervin pentru ca m-a impresionat sinceritatea sfaturilor Karminei. Ma bucur de reusita ta si am impresia ca esti un om deosebit asa sa ramai si ca magistrat.=D>
Dar in legatura cu invatatul ...problema mea este ca nu reusesc sa ma concentrez si toate problemele din jur ma afecteaza ...nu stiu este ceva defect la mine sau se intampla si altora ?:(
Asa am patit si eu. Mai ales problemele din familie si mai ales cu sotul care nu mi-a inteles niciodata dorinta de a reusi la magistratura, nu m-a sustiut niciodata, am avut practic 1an de casatorie in care am fost mai mult singura, etc.....Si de asta ma voi ambitiona mai tare. Poate ca magistratura va fi un nou inceput si ma voi detasa o vreme de toate problemele. Doar e visul meu inca din primul an de facultate
fluturas1980 a scris:

cxtina a scris:

Desi nu am mai intrat de mult pe forum cand si cand mai urmaresc subiectul.
Am avut impresia ca au ramas numai cei care au luat examenul, dar mai sunt si aspiranti.
Am simtit nevoia sa intervin pentru ca m-a impresionat sinceritatea sfaturilor Karminei. Ma bucur de reusita ta si am impresia ca esti un om deosebit asa sa ramai si ca magistrat.=D>
Dar in legatura cu invatatul ...problema mea este ca nu reusesc sa ma concentrez si toate problemele din jur ma afecteaza ...nu stiu este ceva defect la mine sau se intampla si altora ?:(
Asa am patit si eu. Mai ales problemele din familie si mai ales cu sotul care nu mi-a inteles niciodata dorinta de a reusi la magistratura, nu m-a sustiut niciodata, am avut practic 1an de casatorie in care am fost mai mult singura, etc.....Si de asta ma voi ambitiona mai tare. Poate ca magistratura va fi un nou inceput si ma voi detasa o vreme de toate problemele. Doar e visul meu inca din primul an de facultate

Draga fluturas imi pare tare rau ca nu ai avut sprijinul sotului. Eu sunt o norocoasa, sotul meu e alaturi cu totul si ma indeamna tot timpul sa citesc, sa invat. Ai grija sa nu dai visul de magistratura in schimbul linistii familiei, pt ca si aceasta din urma e tare imporatanta.
Karmina - pentru mine te-ai transformat intr-un model =D>
Ai reusit din prima si te felicit inca o data pentru asta. Sper sa pot spune si eu asta in toamna.
Si eu am ajuns sa vad numa carti de drept dar sunt convinsa ca in final va merita.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)