ursuletz a scris:
Pentru mine ajung deocamdata Ciobanu si Voineag la grile. Voineag inca nici nu-l am, e pe drum.
Am hotarat sa fac grile din Ciobanu pe masura ce invat, e f dificila si ma face sa reiau cu mai multa atentie ce am gresit. Mi se par infioratoare grilele ei.
Dupa aceea fac si din Voineag. Restul, mai tarziu, dupa ce fac bine grilele comandate pana acum.
Oricum, tot cititul conteaza cel mai mult. Trebuie invatat temeinic, grilele sunt doar pentru verificare, iar daca nu invat suficient, pierd timpul tot gresind grile.
Trebuie sa invatati materia fff bine. Mie mi-a luat 6 luni sa invat odata toata materia. Am avut zile cand invatam 70 de pagini si zile cand invatam doar 20 de pagini...Si am mai apucat pana in examen sa mai citesc doar 1 data tot,,,pe fuga, pt. ca nu aveam timp sa stau pe ele.
Grile nu faceti in aceeasi zi din materia invatata...la cateva zile va puteti verifica efectiv.
Doar codurile, evident nu sunt suficiente...dar nici din 10 carti odata....
Ca sa nu ma satur de vreo materie, invatam alternativ....in fiecare zi din ceea ce simteam eu ca am chef. Abia miercurea pana in examen am simtit si eu ca mi-era sila de carti si ca nu mai vroiam sa le vad.
Inca o parere proprie: cand invatam ma gandeam practic pentru a putea retine. Am vizualizat toti prietenii si toate rudele in diferite ipostaze transpunse in practica din teorie. De exemplu: la gestiunea intereselor altei persoane mi-am imaginat ca eu sunt in concediu, iar mama mea imi plateste factura de gaze, fara ca eu sa-i cer acest lucru. La examen imediat mi-am amintit ce drepturi si obligatii avea mama....:tooth: Stiu...radeti....si eu as rade daca mi-ar spune cineva....:"> Dar, a functionat!
La proceduri scoteti-va intr-un tabel separat civil/penal: denumire cerere/actiune; in camera de consiliu/in sedinta; cu citare/fara citare; termen de solutionare; cale de atac; termen...etc....O sa vedeti ca va fi fff usor de retinut!
Nu cred ca e o reteta de invatat!
Depinde de fiecare...de stilul de invatat...de capacitatea de invatare...
Ceea ce consider ca este esential: INVATATUL SA FIE OBIECTIVUL VOSTRU!!! Trebuie sa va dedicati tot timpul acestui scop! Si la munca, daca puteti rupe
doar 5 minute pentru a citi ceva, conteaza! Practic eu doar asta am avut in cap: nu vizite, nu revelion, nu aniversari....Oriunde plecam aveam macar un cod la mine....inclusiv la serbarea fetitei! Trebuie sa fiti dedicati trup si suflet acestui scop!
Si, SIGUR veti reusi!