avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Fostul meu soț vrea sa vină să ridice ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Fostul meu soț vrea sa vină să ridice copilul, ...

Buna ziua,
Fostul meu soț vrea sa vină să ridice copilul, după aproape 11 luni de absență totală din viața copilului.
Ce se poate face, pentru a nu bulversa copilul?
Menționez că, copilul are 2 ani și 7 luni in prezent, noi suntem despărțiți de când copilul avea 9 luni, iar de la despărțire până acuma a fost doar de 3 ori să vadă copilul.
Cel mai recent răspuns: Murasan Georgiana , utilizator 16:20, 29 Iulie 2022
Buna ziua, in primula rand solicitati interventia 112 la momentul la care fostul sot va incerca sa ia copilul intrucat nu are acest drept. De asemenea, e important sa solicitati in instanta stabilirea domiciliului minorului la dvs. si stabilirea autoritatii parintesti pentru ca pe viitor sa nu mai aveti probleme .
Daca nu exista hotărâre judecătorească și copilul va refuza sa plece cu el nu îl va putea lua.
Exista cu adevărat o problemă în cazul dat.
Domiciliul minorului este stabilit la mine, doar că, custodia este comună, până la 2 ani avea dreptul tatăl sa vina să îl vadă în prezența mea in primul și al treilea weekend din lună, lucru pe care l-am făcut de o dată chiar după divorț, in luna noiembrie 2020, 1 dată chiar după ce a împlinit copilul 1 an, și 1 dată in septembrie anul trecut, de atuncia nu a mai venit deloc la copil... De Crăciun anul trecut copilul a împlinit 2 ani, iar conform convenției de la divorț ( am divorțat la judecătorie) de la 2 la 3 ani are dreptul o data pe luna să îl ridice pe copil de vinerea la amiază până duminica, dar el de anul trecut din septembrie, adică de 10 luni nu a fost deloc să îl mai vadă, copilul nu îl cunoaște bine... El nici atâta nu știe ce nevoi are, sau ce să facă cu copilul, copilul fără mine de-abia sta cu bunicii din partea mea cu care locuiește în aceeași casă de la divorț... Dar el acuma pretinde să vină să îl ia pe copil ....

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, in primula rand solicitati interventia 112 la momentul la care fostul sot va incerca sa ia copilul intrucat nu are acest drept. De asemenea, e important sa solicitati in instanta stabilirea domiciliului minorului la dvs. si stabilirea autoritatii parintesti pentru ca pe viitor sa nu mai aveti probleme .

Domiciliul minorului este stabilit la mine, doar că, custodia este comună, până la 2 ani avea dreptul tatăl sa vina să îl vadă în prezența mea in primul și al treilea weekend din lună, lucru pe care l-am făcut de o dată chiar după divorț, in luna noiembrie 2020, 1 dată chiar după ce a împlinit copilul 1 an, și 1 dată in septembrie anul trecut, de atuncia nu a mai venit deloc la copil... De Crăciun anul trecut copilul a împlinit 2 ani, iar conform convenției de la divorț ( am divorțat la judecătorie) de la 2 la 3 ani are dreptul o data pe luna să îl ridice pe copil de vinerea la amiază până duminica, dar el de anul trecut din septembrie, adică de 10 luni nu a fost deloc să îl mai vadă, copilul nu îl cunoaște bine... El nici atâta nu știe ce nevoi are, sau ce să facă cu copilul, copilul fără mine de-abia sta cu bunicii din partea mea cu care locuiește în aceeași casă de la divorț... Dar el acuma pretinde să vină să îl ia pe copil ....

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca nu exista hotărâre judecătorească și copilul va refuza sa plece cu el nu îl va putea lua.
Exista cu adevărat o problemă în cazul dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez? MYK272est MYK272est Buna ziua! La program vizitare minor cu preluare de catre tata la domiciliul acestuia in primul si al treilea weekend al fiecarei luni, de vinerea seara ora ... (vezi toată discuția)
Extindere-modificare program de vizita minor driver_host driver_host Buna ziua, In urma unei actiuni in instanta am obtinut un program de vizitare al copilului minor de 6 ani de genul : \\"2 week-enduri pe luna de sambata ora ... (vezi toată discuția)
Nelamurire riky_riky riky_riky Buna ziua. am si eu o intrebare si poate ma si ajutati cu un sfat. Sunt in divort cu sotia si este un minor la mijloc.... urmatorul termen de judecata este ... (vezi toată discuția)