Buna ziua, am si eu o lucrare inceputa la acoperis cu termen de finalizare in 30 zile lucratoare. Au mai ramas doar 5 zile pana la finalizarea termenului de executare a lucrarii si lucrarea mai are mult pana se finalizeaza. Nu putem sa ne retragem din contract pentru ca suntem prinsi cu o suma data destul de mare achitata in avans. Ni s-a spus ca trebuie sa dam toti banii pentru materiale pentru ca furnizorii cer plata in avans.Din dorinta de a nu intarzia mult cu lucrarea am dat suma ceruta.Avem un contract incheiat dar nu detaliat cu cantitati si tipuri de materiale, doar suma totala aferenta materialelor. Manopera este trecuta ca suma separata. In aceasta luna care a trecut de cand se lucreaza nu a adus decat materiale strict cat trebuia pentru 1-2 zile de lucru, desi toata cantitatea era deja platita .A adus materiale de valoare mica (cativa capriori si scandura) Materialele cu valoare mare ( vata minerala si tabla care reprezinta cea mai mare suma) nu le-a adus justificand ca nu s-a ajuns in faza sa fie nevoie sa le puna. Nu prea pare ca are intentia sa termine lucrarea pentru ca acum mai sunt zile cand nu vin la lucrare si inventeaza scuze. Daca puteti sa ma sfatuiti cum as putea rezolva aceasta situatie in care ma aflu ,fara acoperis si cu banii luati. Pot depune plangere inainte de a expira termenul de executie al lucrarii? ptr ca e clar ca nu mai au timp si nici intentia sa termine,.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti temei legal sa promovati plangere anterior termenului scadent
Era temeinic si legal,la incheierea contractului de prestari servicii sa impuneti termene provizorii finalizat etape lucrare astfel incat partile sa poata sa raspunda in caz de neindepliire obligatii asumate
Termenul de executie a expirat de vreo 2 saptamani, insa executantul vine sa lucreze doar cate 2-3 zile odata la 1-2 saptamani lipsind sub diverse pretexte si nelivrand materialele. Intre timp ploua in imobil in unele locuri, acesta fiind acoperit provizoriu cu folie de plastic si se produc degradari ale finisajelor interioare.
Firma nu pare sa aiba active, astfel ca recuperarea prejudiciului in cazul unui proces civil cred ca este aproape imposibila.
Ce se poate face in acest caz?