avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru inegal și comprimat contracte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru inegal și comprimat contracte part-time

Bună ziua,

În cazul contractelor de muncă part-time, se poate aplica programul de lucru comprimat și inegal?
Spre exemplu, dacă la durata muncii e prevăzut "o fracțiune de normă (3/4 din norma întreagă), durata timpului de lucru fiind în echivalent de 6 ore/zi, 30 ore/săptămână, repartizate în mod flexibil", e legal ca salariatul să lucreze într-o săptămână 40 ore și în săptămâna următoare doar 20 ore (evident, cu acordul ambelor părți)?
De asemenea, în acest caz e corect din punct de vedere legal ca angajatul să lucreze 8 ore/zi timp de 15 zile, într-o lună în care sunt 20 zile lucrătoare?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:24, 30 Iulie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect ca salariatul să lucreze într-o săptămână 40 ore și în săptămâna următoare doar 20 ore (evident, cu acordul ambelor părți) atâta timp cât nu depaseste numărul de ore lucrătoare din luna raportate la timpul de munca din c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp inegal si variabil paul1851 paul1851 Buna ziua. Cum ar trebui sa specific in CIM pentru un angajat care lucreaza cu norma intreaga (40 ore pe saptamana), dar sa aiba un program flexibil? Angajatul ... (vezi toată discuția)
Program flexibil ELECTROMAN ELECTROMAN Buna ziua. Lucrez la o firma de prelucrari metalice prin aschiere ca electronist si as avea o intrebare. Administratia vrea sa lucram simbata si duminica din ... (vezi toată discuția)
Dilema - intocmire program de lucru, cum fac? ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, trebuie sa angajez o persoana cu urmatorul program de lucru: Vineri 01.04 - 20.00 Sambata 02.04 ... (vezi toată discuția)