avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinerea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinerea paternitatii

buna ziua,rog din suflet sa ma ajute cineva! acum 2 ani am nascut un baietel in belgia si de aici mi s-a eliberat un certificat de nastere in care nu figureaza numele tatalui. tatal copilului fiind cetatean sirian cu acte in regula in Germania. am un al doilea copil care s-a nascut in germania si a primit certificat de nastere cu numele tatalui.din belgia mi s-a spus k deaorece el nu are act de sedere in belgia si este si casatorit in germania cu alta femeie,ne-au spus k singura solutie este sa ne prezentam la ambasada siriei din belgia pt a i se acorda dreptul de recunoasterea copilului. intrebarea este: pt a obtine acest act e nevoie sa ne casatorim la ambasada siriei sau este vreo alta cale de rezolvare? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: linda_y , utilizator 15:22, 19 Ianuarie 2010
avind cetatenie romana puteti sa-l actionati pe presupusul tata in judecata intr-o actiune civila de stabilire a paternitatii in tara.nu cred ca institutia casatoriei va rezolva problema...nici macar in Siria
dar dk doresc sa fac aceasta actiune e necesar sa merg in romania sau pot sa rezolv problema la ambasada romaniei in belgia?
va trebui sa faceti un efort sa veniti in romania...
va multumesc, este vorba despre prietena mea .nu cred k va putea sa mearga in romania.mi-a spus k isi vor lua un avocat in germania k poate se rezolva acolo k totusi tatal e si german, si mai avand un copil nascut acolo spera k vor rezolva ceva,nu stiu dar oare un test de paternitate si faptul k el isi recunoaste copilul nu e de ajuns? iar despre mersul in romania,ea are nevoie de un titlu de calatorie de la ambasada pt fiul ei si acolo i-au spus k nu accepta certificatele de nastere unde nu figureaza numele tatalui. totusi ma gandesc cum de nu au trecut numele tatalui k doar nu singura l-a facut, ma iertati!
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
linda_y, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am și eu nevoie de ajutorul dumneavoastră.eu din anul 2011 nu mai locuiesc ... Inka75 Inka75 Bună Am și eu o problemă. Eu din anul 2011 nu mai locuiesc cu primul meu soț. După doi ani am cunoscut alt bărbat care ulterior a devenit soțul meu. ... (vezi toată discuția)
Minor roman retinut de tata in siria, revenire in tara imposibila jenimarica jenimarica va supun atentiei urmatorul caz: Din anul 2011 eu si fiul meu in varsta de 7 ani ne aflam intr-o situatie disperata. In 11.03.2011 am aterizat pe ... (vezi toată discuția)