Bună seara! Eu locuiesc la casa și lângă mine se afla un bloc, canalizarea de la acel bloc se afla fix lângă gardul meu, timp de un an au probleme cu ea, probabil ca li s-a înfundat, este un miros destul de oribil, abia de poți respira dacă stai în curte, am vorbit cu dânșii dar nu au rezolvat și apoi am făcut sesizare la primăria orașului dar nici de la ei n-am primit niciun răspuns. Ce ar trebui sa fac în situația asta, din punct de vedere legal.
Cereti asociatiei de locatari sa rezolve problema (mentionati un timp rezonabil). Dupa expirarea termenului mentionati ca veti deschide actiune in instanta si veti solicita daune materiale si daune morale.
Sesizati primaria si firma care se ocupa cu canalizarile, in scris cu confirmare de primire. Invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile si solicitati raspuns scris cu masurile dispuse si termenul de realizare al acestora.
Daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile, puteti deschide actiune in contencios administrativ in baza Legii nr. 554/2004.