avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... REFULARE CANALIZARE-POLUARE MEDIU INCONJURATOR
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

REFULARE CANALIZARE-POLUARE MEDIU INCONJURATOR

Buna ziua
Ma numesc Badea , locuiesc in Chiajna, Ilfov de trei ani., trei ani de cand lupt cu autoritatiile locale pentru rezolvarea canalizarii .
Problema pe care o supunem atentiei dumneavoastra este legata de situatia sistemului de canalizare pe aceasta strada. La fiecare ploaie mai puternica, strada devine impracticabila intrucat canalizarea este subdimensionata sau infundata. Ne-am aflat in nenumarate randuri in care nu am putut intra sau iesi din casa, deoarece curtile au fost inundate de apa cu dejectii solide provenite de la canalizarea menajera. Gurile de canal refuleaza si apele inunda artera de circulatie, deoarece conducta de canalizare cedeaza sub presiunea apei. Strada este de fiecare data inundata si totodata, invadata de dejectiile provenite de la canalizarea menajera, raspandind un miros greu, aducand astfel atingere sanatatii noastre. Suntem in imposibilitatea aerisierii caselor din cauza mirosului insuportabil emanat de dejectiile care ajung in curtiile noastre. Acesta este un deficit al sistemului de canalizare al comunei, canalizarea preluand atat apa meteorica. cat si pe cea menajera. Pe acest tronson exista un sistem unitar de canalizare, din cauza precipitatiilor, tronsonul intra sub presiune, neputand asigura preluarea surplusului de apa.
Am depus o adresa la primarie, in loc de 30 de zile, ni s-a raspuns in 70 de zile.
Doresc sa ii dau in judecata si vreau sa stiu pe ce cale sa o apuc.Am sesizat Garda de mediu, pentru ca nu se poate respira.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:28, 19 Iulie 2017
Exista o singura solutie pentru remedierea situatiei - o noua canalizare in zona care sa respecte normele de mediu, normele sanitare si sanitar-veterinare. Lucrarea este de competenta primariei care poate accesa fonduri europene daca intocmeste corect documentele cerute de UE.
Orice reclamatie ati face la institutiile statului si chiar actiune in instanta, duc doar la ceva amenzi contraventionale, care in final se platesc din taxele si impozitele colectate de primarie de la cetateni.
Primarul pe care l-ati ales ar fi trebuit sa cunoasca situatia si sa aiba in programul sau efectuarea unor lucrari de canalizare in comuna.
Cetatenii comunei trebuie sa se mobilizeze si sa stea pe capul primarului pana rezolva problema. De la abordarea problemei si pana la rezolvarea ei in teren poate dura 2-3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul blocului scurgerea de la centrala prin condensare. Apa rezultata si picaturile de pe teava ... (vezi toată discuția)
Apa meteorica MariusTimiosara MariusTimiosara Buna, Am si eu o dilema, Locuiesc la casa si nu am nici un canal de scurgere a apei meteorice pe linga casa sau pe intraga proprietate , totusi platesc ... (vezi toată discuția)
Problema canal colectare apa menajera sdaniro sdaniro Buna ziua, Am o problema veche cu un canal de colectare a apei menajere aflat in fata blocului in care locuiesc, canal care refuleaza periodic, mai ales ... (vezi toată discuția)