avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Dupa decesul tatalui meu in 2014 am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Dupa decesul tatalui meu in 2014 am mostenit o casa ...

Buna ziua,
Dupa decesul tatalui meu in 2014 am mostenit o casa si gradina aferenta, eu avand cota intreaga deoarece mama mea a renuntat la partea ei.
Casa si terenul au fost dobnadite de tata in 1993 pe baza unei hotarari judecatoresti. In acea hotarare erau trecute unele sulte pe care trebuia sa le plateasca catre frati si surori. Nu am nici o dovada ca aceste sulte au fost platite sau nu, iar anul acesta cand am facut intabularea sultele sun inscrise in cartea funciara.
Intrebarea mea ce pot sa fac sa scap de aceste sulte? Sunt prescrise? Ce cale ar trebui sa urmez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:37, 31 Iulie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Actiunea se face la judecatorie pe raza careia se afla imobilul?

E=mc² a scris:

Acțiune prin care se solicită constatarea prescripție dreptului de a cere și apoi radierea notării din cartea funciară.

Dacă unchii și mătușile respective mai trăiesc, ar trebui sa dea o declarație notariala ca au primit sulta.
Pe baza declarațiilor lor, se radiază sultele din Cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu sulta. Packer Packer Buna ziua. As dori sa cumpar un apartment care a fost lasat ca mostenire la doi frati. Acestia mai au o sora de care zic ei ca nu au mai reusit sa dea de ... (vezi toată discuția)
Bună seara, tatăl meu a decedat de 3 luni și când am scos ... AngelicaCeh AngelicaCeh Bună seara, tatăl meu a decedat de 3 luni și când am scos Cartea Funciara apare pe ea o hotărâre judecatoreasca din 2013 ca are o suma de plătit, Este ... (vezi toată discuția)
Este necesar titlu de proprietate pe un teren aflat inscris in cartea funciara din 1988? dania_992001 dania_992001 Buna seara. In 1988 s-a inscris in cartea funciara dreptul de proprietate asupra casei+gradinii de la tara a mamei mele si a unchiului meu. In 1994 cand a ... (vezi toată discuția)