avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, tatăl meu a decedat de 3 luni și când ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, tatăl meu a decedat de 3 luni și când am scos ...

Bună seara, tatăl meu a decedat de 3 luni și când am scos Cartea Funciara apare pe ea o hotărâre judecatoreasca din 2013 ca are o suma de plătit, Este legal? Nu se prescrie datoria? MULȚUMESC FRUMOS
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:44, 18 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este legal.
Datoria se prescrie, dar trebuie constatata prescripția, tot prin hotărâre judecătorească.
Nu se prescriu datoriile asa, din neant, de la sine.
Tata a achitat sulta respectiva?
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2024
raluk0207, utilizator
Din câte știu eu da

raluk0207 a scris:

Da, este legal.
Datoria se prescrie, dar trebuie constatata prescripția, tot prin hotărâre judecătorească.
Nu se prescriu datoriile asa, din neant, de la sine.
Tata a achitat sulta respectiva?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui ca persoanele respective sa dea o declarație notariala ca au primit banii de la tatăl dvs.
Iar cu axele declarații, se radiază sulta din Cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dupa decesul tatalui meu in 2014 am mostenit o casa ... Razvan_e Razvan_e Buna ziua, Dupa decesul tatalui meu in 2014 am mostenit o casa si gradina aferenta, eu avand cota intreaga deoarece mama mea a renuntat la partea ei. Casa si ... (vezi toată discuția)
Sulta ipoteca legala neradiata din cartea funciara infoadrian infoadrian Buna ziua, Am o sentinta definitiva [b]dosar partaj din 2007[/b] pentru un apartament. S-a stabilit o [b]sulta care am achitat-o tot in 2007[/b] prin banca ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta gigel65 gigel65 Daca in hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila scrie ca am de achitat niste sulte fara a se specifica cum sa se plateasca ele in timp si ... (vezi toată discuția)