avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pierderi de apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pierderi de apa calda

Buna seara
Spuneti-mi si mie care sunt pasii de urmat in cadrul asociatiei ,daca in urma unui control s-a constatat ca un proprietar are instalatia facuta gresit iar la cotele de intretinere apar pierderi constante de apa.
Blocul nostrul in urma cu ceva timp a fost reabilitat pe alimentarea cu apa rece si calda si montare apometre noi radio .
Pierderile lunare constatate de catre cei de pe scara si pana la demersurile facute de asociatie fiind cateva luni sumele aparute ca si pierderi fiind intre 1300 -1600 ron / luna .Scara noastra de bloc fiind singura cu pierderi pe apa calda . Citirile radio fiind facute la termenele convenite cu apa nova si termoenergetica .Tot odata firma de citire cat si asociatia nu au dorit sau nu iau interesat aceste pierderi denota si trecerea unui timp indelungat pana au dorit sa faca acest control .
Presedintele asociatiei refuza sa puna persoana respectiva la plata aceste pierderi , spunandu-mi ca daca doresc pot sa il dau in judecata individual pe respectivul proprietar
Ultima modificare: Luni, 1 August 2022
fodor florian, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:34, 1 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~

fodor florian a scris:

Buna seara
Spuneti-mi si mie care sunt pasii de urmat in cadrul asociatiei ,daca in urma unui control s-a constatat ca un proprietar are instalatia facuta gresit iar la cotele de intretinere apar pierderi constante de apa.
Blocul nostrul in urma cu ceva timp a fost reabilitat pe alimentarea cu apa rece si calda si montare apometre noi radio .

Ce greseala exista la acea instalatie, cine exact a constatat ? Exista pierderi reale, datorate instalatiei ? Sau se presupune ? Oricum, daca lucrarea s-a facut in cadrul acelui proiect de reabilitare, atunci firma respectiva trebuie sa suporte consecintele, in cazul unei culpe dovedite.

In acelasi timp, responsabilitatea actiunii revine asociatiei (nu proprietarul respectiv a contractat, proiectat si executat acea lucrare) asa ca puteti reclama in scris, presedintele sau tot Cex, conform art. 102 alin 1 litera e din legea 196/2018, pentru neindeplinirea atributiilor, la primarie. Amenda minima e de 2500RON.
[ link extern ]
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
un proprietar are instalatia facuta gresit

Date insuficiente
Despre ce instalatie este vorba acea comuna sau cea de la T-ul de bransament in interiorul proprietatii private??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Diferente de apa rece Nicoadi Nicoadi Buna ziua! Cum se calculeaza diferentele de apa rece inregistrate si distribuirea sumelor de plata aferente la un bloc dintr-o asociatie de proprietari ? Am ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)