avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara am si eu o intrebare lucrez la un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara am si eu o intrebare lucrez la un dezvoltator imobiliar ...

Buna seara am si eu o intrebare lucrez la un dezvoltator imobiliar ca si femeie de servici (pregatesc apartamentele pt receptia lor)din cauza lipsei de munca seful a cerut sa iesim in santier sa facem curat in locurile in care colaboratori au facut mizerie,si sa intram in blocurile in care inca se mai lucreaza sa luam foliile de la geamuri tin sa precizez ca balcoanele nu sunt terminate si este un risc pt viata as dori sa intreb ce este de facut pt ca ni sa zis clar cine nu face e liber de contract
Cel mai recent răspuns: Simonavas , utilizator 23:07, 2 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Sa inteleg ca siguranta la locul de munca nu conteaza?banuiesc ca in tara asta mai avem si niste drepturi ...nu vreau sa imi schimb locul de munca doar ca cineva asa considera cum la un lic de munca ai niste obligati banuiesc ca ai si niste drepturi.nu va suparati din ce.calitate ati dat acest raspuns?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin urmare, "din cauza lipsei de munca", dupa cum ati zis dvs., credeti ca sunteti indreptatita sa stati degeaba. Daca tot sunteti ingrijorata pentru siguranta dvs. cereti, sa fiti echipata cu mijloacele de protectie necesare in zona respectiva.
Articolul 175
(1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
..................................
(4) Masurile privind securitatea si sanatatea in munca nu pot sa determine, in niciun caz, obligatii financiare pentru salariati.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este situatie delicata,la limita legii
dv prin contractul de munca aveti impuse anumite obligatii
Pretentiile angajatorului-daca depasesc obligatiile reciproc asumate in contractul de munca,sunt abuzive si aveti dreptul sa sesizati oficial autoritatile-dar in acest caz intrati in litgiu cu angjatorul-situatie complicata pentru dv
Multumesc

ynocentta a scris:

Este situatie delicata,la limita legii
dv prin contractul de munca aveti impuse anumite obligatii
Pretentiile angajatorului-daca depasesc obligatiile reciproc asumate in contractul de munca,sunt abuzive si aveti dreptul sa sesizati oficial autoritatile-dar in acest caz intrati in litgiu cu angjatorul-situatie complicata pentru dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat ssm kra kra Buna ziua, In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)
Legislatie protectia muncii andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Am si eu o intrebare referitor la situatia de mai jos. Eu (firma) dorim sa facem o mansardare la un imobil. Exista proiect aprobat, autorizatie ... (vezi toată discuția)
Concediu forțat în delegație Nedu Lorena Fenixia Nedu Lorena Fenixia Bună seara. Eu și colegii mei ne aflam în Franța într-o zona a galbena și pana vineri am muncit într-un șantier naval. Menționez ca muncim la o firma ... (vezi toată discuția)