avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Extraordinara decizia asta, daca nu ai peste 10 zile ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Extraordinara decizia asta, daca nu ai peste 10 zile de ingrijiri nu intri la vatamare corporala

Daca nu ai peste zece zile de ingrijiri medicale nu ti se da drepturile legale, adica cu alte cuvinte daca nu esti pe jumatate mort sau poate chiar trei sfert mort nu ai drepturi in tara noastra, poate ar fi bine sa intrebam si la haga daca este normal ca doi copii care au fost vatamati grav intr-un accident rutier in care vinovatul se spala pe maini ca el este asigurat si nu-l doare capul de pagube materiale si morale si de alta natura, cei de la asigurari se spala pe maini ca copii nu au dect 9 zile de ingrijiri, si noi ramanem si cu masina praf si cu copii terminati , asta e tara noastra in care cel mai tare traieste fara griji, pentruca ti le pune tie pe cap.
Cel mai recent răspuns: voceasperanteimedias@yahoo.com , utilizator 18:04, 20 Ianuarie 2010
Din nefericire, mahnirea dvs privitoare la unele dintre dispozitiile Codului penal este deplin justificata.
Intr-adevar in mod arbitrar si nejustificat (dupa parerea mea) legiuitorul a ales un prag de "peste 10 zile" de ingrijiri medicale pentru a califica faptele unor inconstienti drept infractiuni.

Pentru pagubele materiale va puteti adresa societatii de asigurari, inclusiv pentru zilele de spitalizare, retete medicale, deplasari, etc.
Pentru a beneficia de despagubiri morale va sfatuiesc sa actionati pe autorul accidentului in instanta.
Va multumesc pt raspuns .
Vinovatul nu are nici un venit Lucreaza la negru la o casa de copii privata si pe patronul lui nu stiu daca legea ma ajuta sal dau in instanta pt. ca asigurarea este pe fundatia lui. sunt tare derutat ...asa ca daca il dau in instanta pe vinovat nu are ce sa-mi de-a doar daca il poate constrange legea pe seful lui.
Din prezentarea situatiei inteleg ca v-ati documentat in ceea ce priveste posibilitatile de a va valorifica drepturile.
Intr-adevar, puteti chema Casa de copii si pe patronul acestui asezamant in instanta ca parte responsabila civilmente deoarece faptuitorul (cel care a produs accidentul) are calitatea de prepus al acesteia.
Potrivit prevederilor Codului muncii, in situatia in care contractul individual de munca nu a fost incheiat in forma scrisa, partile pot face dovada prevederilor contractuale si a prestatiilor efectuate prin orice alt mijloc de proba.
Vreau sa spun ca puteti face dovada faptului ca inculpatul, in mod frecvent, foloseste autoturismul ca care v-a lovit, pentru a transporta produse alimentare, pentru a duce la spalatorie lenjerie diversa, s.a.m.d. si ca primeste eventual si o anumita remuneratie pentru serviciile prestate.
In acest fel se dovedeste calitatea de prepus al faptuitorului si se poate angaja raspunderea civila a patronului (oria a Casei de copii)care beneficiaza de serviciile prestate de faptuitor.
Extraordinar raspuns, mi-ati deschis mintea, Va multumesc tare mult, vad ca se descopera si alte infractiuni din aceasta idee concreta, dati-mi voie sa va spun ca sunteti foarte istet, Cred ca asta lar face cooperant in ceea ce priveste cel putin Cererea de Conciliere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde incepe o vatamare corporala? voceasperanteimedias@yahoo.com voceasperanteimedias@yahoo.com Cand este considerata o vatamare corporala , am avut doi copii spitalizati in urma unui accident, si asigurariile vinovatului nu vor sa-mi despagubesca ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni IulianaRaluca IulianaRaluca In urma unui accident rutier ce a avut loc pe trecerea de pietoni, mentionez faptul ca m-am angajat pe trecere regulamentar, iar autoturismul ce m-a lovit avea ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni Hyzny Hyzny Care este procedura de cercetare in cazul unui accident de masina pe trcerea de pietoni?Mai concret:O masina a lovit o doamna pe trecerea de pietoni,victima ... (vezi toată discuția)