Doresc sa stiu daca eu ca cetatean american, cu resedinta permanenta in SUA, voi aduce in Romania mai multe bunuri(un container) printre care si un autoturism pentru uz personal sunt scutit de taxele vamale? Nu intentionez sa inmatriculez autoturismul in Romania deoarece peste 3 ani i-l voi scoate din tara, iar restul bunurilor nu le voi vinde(le pot dona chiar vamesilor la plecarea din tara peste 3 ani;). Cum se procedeaza in legatura cu autoturismul, pot circula cu numere de inmatriculare americane timp de trei ani? Masina poate fi asigurata aici?
Va multumesc anticipat!
In Romania pot fi asigurate numai autovehicule inmatriculate in tara.Exista forma de inmatriculare temporara care rezolva acest caz.Aveti lamuriri privind documentele necesare aici: [ link extern ]
din cate stiu se poate face si o asigurare de frontiera ( pentru auto care sunt imatriculate inafara UE) si costa in jur de 100 euro/ luna si nu mai mult de 3 luni... (adica se reinnoieste din trei in trei luni) si edte valabila numai pe teritoriul Romaniei