avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna seara
problema mea este urmatoarea: sunt insarcinata in 4 luni si nu stiu dk mai beneficie de indemnizatie crestere copil.am lucrat 2 ani de zile intr-un loc unde s-au facut disponibilizari,punandu-ne sa ne dam demisia.intre timp eu am inceput sa imi caut de lucru in alta parte si chiar mi-am si gasit.mi-am dat demisia de la locul d munca cum ne-au impus patronii si pentru ca au fost ceva probleme cu firma unde trebuia sa ma angajez am avut intrerupere cam 1 luna si jumatate.asta fiind prin de pe 8 iunie pana pe 25iulie 2009 cand mi s-a facut contractul de munca.sunt disperata pentru ca a-si vrea sa platesc pentru perioada in care am avut intrerupere si nu stiu daca se poate pentru a beneficia de acesti bani pentru copilul meu.

astept un raspuns cat mai curand de la dumneavoastra
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 17 Aprilie 2010
Buna seara,
din pacate daca nu indepliniti conditiile stagiului de 12 luni fara intrerupere, anterior datei nasterii copilului, nu preaa aveti ce face:(
eu stiu ca se i-a in calcul fractiunea de luna ca luna intreaga, este luna in care sau realizat venituri profesionale, daca ati lucrat citeva zile in iunie si in iulie sunt luate ca luni intregi
LUPU LUCIAN a scris:

eu stiu ca se i-a in calcul fractiunea de luna ca luna intreaga, este luna in care sau realizat venituri profesionale, daca ati lucrat citeva zile in iunie si in iulie sunt luate ca luni intregi

Avand in vedere ca in nici una din cele doua luni (iunie si iulie) nu are lucrat mai mult de jumatate din luna astfel incat aceasta sa devina un caz regular, cazul de exceptie privind fractiunile de luna asa cum sunt ele mentionate in normele de aplicare, nu poate fi invocat decat o singura data pentru o singura luna, nu pentru amandoua, deci nu cred ca va incadrati in prevederile legale pentru a beneficia de indemnizatie de crestere si ingrijire copil.
Mesaj reeditat
@ eu_eu
Data post: Joi, 18 Martie 2010, 12:28
Subiect: indemnizatie crestere copil

va multumesc foarte mult pentru raspuns
mai auzisem ca s-ar plati acest concediu 85%.
pentru ca a-ti pomenit de cele 12 luni si de intrerupere sa va spun si alta suparare a mea.
am lucrat 2 ani la o firma, acolo s-au facut disponibilizari si sefii ne-au pus sa ne dam demisia.intre timp mi-am cautat de munca in alta parte si mi-am si gasit.pana la urma mi-am scris demisia pt ca mi se spusese la noul loc de m,unca ca mi se va face repede angajarea.am terminat preavizul pe iunie 2009 si mi se spusese ca mi se face angajarea pe 15 iunie,dar din pacate mi s-a facut pe 25 iulie.a fost cea mai mare greseala a mea pentru ca am demisionat dar acum este prea tarziu pentru regrete.
sunt in 25 de saptamani si dupa calculele mele nu o sa ma pot incadra la indemnizatia crestere copil.nu as mai putea sa fac nimica pentru a beneficia de aceasta indemnizatie.??sa pot plati din urma ..,??ce ma sfatuiti ,c sa fac ,cum sa procedez ..?
va rog sa imi raspundeti si la aceasta intrebare ..
m-am tot interesat si am mai auzit o varianta ca,daca ai avea minim 10luni lucrat s-ar beneficia ..nu stiu pe cine sa mai cred ..fiecare are varianta lui .

ajutati-ma va rog sa ma lamuresc si in acest caz
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Micsunea89 Micsunea89 Bună ziua, Va rog frumos, ajutați-mă și spuneți-mi dacă în condiția mea pot primi indemnizație de creste copil. În perioada iunie ... (vezi toată discuția)
Indemnizație cu o zi intrerupere Ralys83 Ralys83 Buna ziua. Am o întrebare, va rog. In Iunie 2016 mi-am dat demisia (unde aveam o vechime de 7 ani). Am fost angajata la o firma cu 2 ore pe zi însă la un ... (vezi toată discuția)
Voi dispune de indemnizatie ? Gabi20160201 Gabi20160201 Stiu ca este un subiect destul de comun si frecvent , dar vreau sa ma asigur ca am inteles bine. Lucrez, cu nome legale inca din anul 2013..iar in prezent sunt ... (vezi toată discuția)