avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Care sunt pașii de urmat în vederea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Care sunt pașii de urmat în vederea cumpărării ...

Bună ziua! Care sunt pașii de urmat în vederea cumpărării unui apartament prin credit ipotecar? Am semnat precontractul, banca ne da creditul,dar nu știu mai departe, se merge la banca pentru credit și ipoteca și apoi la notar pentru contractul de v/ c? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:29, 3 August 2022
Se merge la notar cu vânzătorul și se încheie contractul de vânzare.
Ulterior, tot in aceeași zi, tot la notar vine un reprezentant al băncii, cu care încheiați contractul de ipoteca.

Banca ii va vira banii (creditul) direct vânzătorului, imediat ce primește de la notar încheierea de la Carte Funciara, prin care vi s-a intabulat dreptul dvs de proprietate.
De regula, durează între 2- 5 zile.
Vânzătorul primește bani, iar dvs rămâneți cu imobilul și cu ipoteca pana la rambursarea creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare apartament ipotecat ovicon ovicon Buna seara! Doresc sa cumpăr un apartament ipotecat la o bancă. Stiu ca trebuie sa existe acordul creditorului ipotecar pentru înstrăinare. Problema este ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Prima casa- cand vireaza banca banii in contul vanzatorului ? danac71 danac71 Buna ziua, Vand un apartament prin programul Prima Casa 4 (presupun ca asta e ultimul). dosarul a fost aprobat in decenbrie atat de banca(,) cat si de ... (vezi toată discuția)