avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Primaria poate sa ne refactureze energia electrica de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Primaria poate sa ne refactureze energia electrica de la locatia inchiriata?

Buna ziua,
Intreb in numele unei societati comerciale , daca exista o baza legala prin care o Primarie nu poate refactura utilitatile de la o locatie pe care am inchiriato. Exista semnata o conventie in urma unui contract de locatiune, prin care primaria se obliga sa ne refactureze energia electrica de la locatia inchiriata, insa acestia sustin acum ca este ilegal sa ne refactureze energia electrica.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:40, 3 August 2022
Buna ziua,

Din punctul meu de vedere nu poate refactura un serviciu care nu este oferit de Primărie. Cel mult vă poate trimite o înştiinţare cu sumele ce trebuie achitate privind utilităţile locuinţei închiriate la care se anexează facturile emise de furnizorii de electricitate, gaz, apă.
Este adevarat , Primaria nu poate factura energie electrica , pentru ca nu este furnizor de energie electrica . Pentru a fi furnizor , trebuie sa indeplinesti anumite conditii , printre care sa ai o licenta de la ANRE , ori o primarie nu o poate avea . Piata de energie e o piata cu multe reglementari de indeplinit de catre furnizori . S-a gresit cand s-a semnat acea conventie , Primaria si-a luat o obligatie pe care - legal - nu o poate indeplini .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu intre pers juridica si pers fizica adrianiuri adrianiuri Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de inregistrarea utilitatilor(energie, gaz, apa si paza). Cum imi pot inregistra cheltuielile acestor ... (vezi toată discuția)
Dilema Mariralu Mariralu Buna ziua , Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati - temei legal smeagull smeagull Buna ziua, O in trebare scurta, carei din pacate nu stiu sa ii dau de capat: in cadrul uni contract de locatiune (sau sublocatiune) comerciala, este legala ... (vezi toată discuția)