avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, am mâna stângă în ghips. Am dreptul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, am mâna stângă în ghips. Am dreptul de a conduce ...

Bună ziua, am mâna stângă în ghips. Am dreptul de a conduce autoturismul? Risc vre-o sancțiune?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:08, 6 August 2022
Medicul care v-a pus mina in ghips ce a spus ? Ati intrebat de asa ceva ?
Ca sa fiti linistit ar fi trebuit sa o faceti. Medicul este raspunzator.
Articolul 102
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
40. neîndeplinirea de către medic a obligației prevăzute la art. 22 alin. (6) și alin. (6^2).
.......................................
Legea s-a modificat in sensul ca exista o intreaga procedura, descrisa la art.22 din OUG 195/2002 , aliniatele 6, 6.1....9
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
latka, utilizator
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
In afara cadrului legal, dumneavoastra vreti sa puneti in pericol viata personala si a apropiatilor, dar cu viata si integritatea celorlalti participanti la trafic ce aveti? Atentie, ca orice vatamare a unui tert inseamna Codul Penal. Daca vreti sa conduceti masina asa, o puteti face dar nu pe drumurile publice. Dincolo de lege este responsabilitatea personala, un termen rar intalnit in ziua de azi.
Daca aveti o Tesla o puneti pe pilot automat si ati rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea autoturismului cu bratul stang imobilizat cretzustancu cretzustancu Buna seara Spre ghinionul meu am cazut si mi am fracturat bratul stang, Acum este imobilizat cu o proteza pentru vindecare. 30 de zile. As vrea sa stiu, ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie regimul rutier + contestatie MihaiTTT MihaiTTT Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o opinie. Unei colege i-a fost intocmit PV de contraventie pentru blocarea intersectiei in timp ce conducea ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera cu buletinul schimbat. Dorin_jb Dorin_jb Astazi am primit prin posta instiintare precum in data de 03.08.2013 am fost depistat conducand cu o viteza de 84km/h in localitatea Sinaia intr-o limita de ... (vezi toată discuția)