avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua . Am o problema cu o firma de cablu tv și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua . Am o problema cu o firma de cablu tv și internet ...

Bună ziua .
Am o problema cu o firma de cablu tv și internet mai veche . Pe peretele exterior la intrarea in apartament e montat panoul principal care face conexiunea la toate apartamentele sunt cam 30 de cabluri tv și tot cam atâtea de internet . Unele dintre ele au fost tăiate și lăsate așa la ușa mea atârnate și a trebuie eu sa le leg de celelalte cabluri ca sa nu dau cu capu in ele când intru in apartament și au găurit tot peretele și vertical și orizontal . Arată ca după război la usa mea . Ce pot face legal sa scap de cutia asta de conexiune ?
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
Crisdea, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:48, 5 August 2022
Aveti si contract cu ei ? Daca da, puteti sa-i reclamati la ANPC. Nu inainte de a le face o solicitare initiala scrisa celor in culpa. Asa sunt regulile.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2022
latka, utilizator

latka a scris:

Aveti si contract cu ei ? Daca da, puteti sa-i reclamati la ANPC. Nu inainte de a le face o solicitare initiala scrisa celor in culpa. Asa sunt regulile.
.
Nu am și nu am avut nici un contract cu ei iar asociația ridica din umeri spunând ca ei nu pot face nimic .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va interesati nitel, s-ar putea sa fie mai multe firme, insa acesta este rolul as. proprietari, instalatia fiind montata pe casa scarii, adica pe proprietatea comuna.
Presedintele, administratorul, sa cheme macar una dintre firme (vedeti si la proprietari, firma care le livreaza CATV, internet) si sa-i cheme sa faca ordine pe-acolo.
Aceasta "jungla" de fire sunt din vechime, cand au aparut si furnizorii de cartier. Acum acele firme au disparut, dar au ramas cablurile...
Asociatia nu trebuie sa ridice din umeri !
Panoul principal este instalat in partea comuna de condominiu,respectiv asociatia de proprietari ar trebui implicata pentru dezafectare instalatie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Crisdea a scris:

Nu am și nu am avut nici un contract cu ei iar asociația ridica din umeri spunând ca ei nu pot face nimic .

Totusi, e cineva de pe scara respectiva racordat ? Poate ca nu mai e nimeni si atunci solicitati in scris asociatiei sa va informeze, in conformitate cu art. 28 din legea 196/2018 cui si cum s-a dat aprobarea pentru acea cutie de distributie. Conform legii amintite anterior,
Art. 38
(2) Părțile comune pot fi utilizate de către terți, persoane fizice sau juridice de drept public și/sau privat, numai ca urmare a hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, adoptată cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu și cu acordul tuturor proprietarilor direct afectați de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosință sau de concesiune, semnat de președinte în numele asociației și avizat de cenzor/comisia de cenzori.
[ link extern ]

Daca nu mai foloseste, atunci sa fie demolata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
E necesară aprobarea asociației de proprietari pentru a fi legat la cutia rcs-rds? marianliviuh marianliviuh Mă confrunt cu urmatoarea problemă. Locuiesc la parter iar pe casa scării este instalată o cutie RCS-RDS. In momentul cand au venit cei de la cablu pt a ... (vezi toată discuția)
Perete de pe scara blocului dreamlife dreamlife Buna ziua! Am si eu o intrebare: Cum pot rezolva ca firmele de cablu, internet etc sa nu mai aplice toate cutiile si cablurile pe peretele meu de la ... (vezi toată discuția)