avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa-mi spuneti cum sa procedez ptr. anularea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa-mi spuneti cum sa procedez ptr. anularea unui certificat ...

va rog sa-mi spuneti cum sa procedez ptr. anularaea unu certificat de mostenitor[din anul 1991] de care am aflat acuma cu ocazia unui alt proces.suntem 5 frati si unul a cerut la notar deschiderea succesiuni dupa mama[decedata in 1990}tata a decedat in 1973 toate bunurile erau pe numele lui.dupa el nu s-a deschis succesiune.fratele resp. a cerut casa parinteasca in cota de 1/1 desi in casa locuia alt frate si o sora se ocupa de gospodarie si plata impozitelor.Prin negarea celorlalti frati ,neanuntati si minciuni ,notarul i-a inscris pe ceilalti frati renuntatori.Am dori sa anulam acest certificat si sa trecem la deschiderea succesiuni dupa ambii parinti pentru toti frati.V-as ruga un model de cerere in instanta de anulare si eventual sa-mi spuneti ce sanse de reusita sunt. multumesc.

Cel mai recent răspuns: olga2011 , utilizator 17:38, 24 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, pentru a spune sansele de reusita trebuie studiate documentele: certificatul de mostenitor, actele de proprietate asupra bunurilor ce compun masa partajabila, actele de acceptare a succesiunii, dovada filiatiei etc. In urma studierii acestor documente, un avocat va poate ajuta cu redactarea actiunii.

Cu stima,
Av. Madalina Pascu
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
Madalina Pascu, Avocat
d-na avocat,beneficiari acelui certif de mostenitor din 1991, s-au luminat si au realizat gresala facuta si doresc sa anuleze acel certi.f..nerevendicat si ascuns atatia ani..ar dori sa_l anuleze la notar daca se poate,si sa inceapa o alta sucesiune cu toti frati.. Daca semneaza toti fii mostenitori ai celui care a primit acel certif. se poate anula?multumesc
Nu se poate, trebuie prin instanta chiar daca toata lumea e de acord. Desigur ca daca toata lumea e de acord, dosarul in instanta va merge mai repede si mai usor. Actionati acum cat aveti recunoasterea din partea celorlalti si luati legatura cu un avocat sa va ajute cu actele cum v-am explicat.

Cu stima,
Av.Madalina Pascu
Asta știam și eu.am întrebat altceva și mi ați rsp.altceva multumesc

Madalina Pascu a scris:

Nu se poate, trebuie prin instanta chiar daca toata lumea e de acord. Desigur ca daca toata lumea e de acord, dosarul in instanta va merge mai repede si mai usor. Actionati acum cat aveti recunoasterea din partea celorlalti si luati legatura cu un avocat sa va ajute cu actele cum v-am explicat.

Cu stima,
Av.Madalina Pascu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebare succesiune: se poate cere anularea unui certif.de moștenitor ... olga2011 olga2011 Întrebare: se poate cere anularea unui certif.de moștenitor eliberat in 1991 după mama mea decedată în 1990 fara că ea sa fi avut ceva pe numele ei.Tata ... (vezi toată discuția)
Succesiuni olga2011 olga2011 buna ziua,suntem implicati intr-un proces pe fond funciar]4 frati revendica aceleasi parcele],deasemenea a aparut la un frate un titlu de mostenitor din ... (vezi toată discuția)
Comodat vs. proprietate FGeo FGeo Buna ziua. Daca sunt mostenitor al unei persoane decedate iar aceasta a incheiat un contract de comodat pe o perioada nedeterminata cu un ONG pentru un ... (vezi toată discuția)