avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bună ziua, eu si fratele meu il ingrijim alternativ ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bună ziua, eu si fratele meu il ingrijim alternativ pe tatal ...

bună ziua.eu si fratele meu il ingrijim alternativ pe tatal nostru bolnav ,avand handicap gr.1. In lunile ianuarie, februarie si martie a fost in grija fratelui la domiciliul tatalui nostru, iar din data de 1 april și pâna in prezent îl ingrijesc eu la domiciliul meu. Fiecare dintre noi gestionam cheltuielile personale ale tatalui din pensia acestuia si ne asumăm diferenta de suma ramasa ca si compensare pentru ingrijire.Intrebarea mea este: Care dintre noi doi fratii are obligatia platii facturilor pâna la 31 martie cand tatăl a fost ingrijit la domiciliul lui de catre fratele meu si care a primit integral pensia pe aceasta perioadă? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andrei man , utilizator 01:47, 6 August 2022
Buna ziua, ar trebui sa faceti o intelegere scrisa in acest sens in care sa specificati toate conditiile inclusiv suportarea de cheltuieli si daca ingrijirea are loc contra-cost pentru ca altfel mereu vor exista neintelegeri.
imi pare logic ca din pensie trebuie sa achite acele cheltuieli.
Într-adevăr, îngrijirea are loc contra cost ,doar că fratele pretinde că este obligația mea sa plătesc costul facturilor pe ultima lună când se afla in grija lui ,cu argumentul că :...„- tata platea intotdeauna facturile în luna în curs pe luna anterioară ...” Astfel după cum vede el logica aș fi eu acela care trebuie să achite consumurile facute de el ,( adică din pensia tatălui pe luna aprilie ,facturile de pe luna martie )iar consumurile actuale de când tata se află la mine(la domiciliul meu) să le platesc tot eu .Eu nu o vad logic pretentia lui,pentru că din câstigul lui pe luna martie să nu plăteasca nimic,iar eu din câstigul meu pe luna aprilie să plătesc și consumurile lui din luna martie. Va multumesc mult pentru timpul și atentia acordată. Un cordial salut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2022
andrei man, utilizator
La fel vad și eu logic,-dacă fratele a beneficiat integral de pensia tatălui pe luna martie, toate costurile aferente pâna in 31 martie îi corespund lui,(din pensia de pe luna martie achită cheltuielile si facturile de pe martie); iar de la 1 aprilie de când tatal se află in grija mea îmi revin mie, si anume din pensia de pe aprilie să plătesc doar costurile din aprilie,nu si cele din martie. Vă multumesc, o zi liniștită vă doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , cât costa taxa de timbru sau ce cheltuieli trebuie ... Newperson Newperson Bună ziua , cât costa taxa de timbru sau ce cheltuieli trebuie sa achit pentru a-mi da soțul în judecata pentru plata pensiei alimentare datorata copilului ... (vezi toată discuția)
Intretinerea unui apartament - obligatiile proprietarului care nu mai locuieste acolo horsycosmin horsycosmin Salutari. O mica intrebare....in cazul in care 2 persoane divorteaza dar nu se baga partaj iar una din ele pleaca in strainatate si nu este trecuta la ... (vezi toată discuția)
Succesiune adriannita adriannita Buna ziua! Suntem 6 frati si vrem sa facem succesiunea la 9 ha pamant, care la ora actuala beneficiaza de el un singur frate. Din cei sase frati ,trei vor sa ... (vezi toată discuția)