avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calcul diferentiat apa-canal la avarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calcul diferentiat apa-canal la avarie

Buna ziua! Am avut o avarie la instalatia proprie de apa rece inaintea oricarui consumator, apa s-a scurs in panza freatica Exista vreo portita legala de a plati doar apa pierduta si a nu plati contravaloarea aceleiasi cantitati pentru canal?
Din moment ce apa a trecut de apometrul de branșament (ați scris ca defectiunea e pe instalația de utilizare, dar fără a fi consumată ) și nu aveți nici o altă măsurătoare pentru apa de canalizare, nu aveți cum, legal, să fiți exonerat de această plată.

Apa a trecut de apometru, asta e clar pentru ca apometrul a inregistrat consum dar e demonstrabil ca nu a ajuns in canalizare. Am construit un camin in locul avariei dupa ce am reparat, e la intrarea in casa chiar la marginea fundatiei, orice persoana cu orice fel de pregatire isi poate da seama ca nu avea cum sa ajunga in canalizare si toata apa scursa a ajuns in stratul freatic. Inteleg ca nu sunt probabil prevederi legale pentru asemenea situatii particulare dar ma gandesc ca si legea ar trebui sa fie in spiritul protejarii normalitatii. Adica, ma refer acum la acele cazuri cand ar fi normal si logic sa fie interpretat spiritul si nu litera legii. Adica, o comisie din partea furnizorului constata si propune si un director comercial aproba....Dar cu logica autoritatii locale care e hotarata sa incaseze cat mai mult, incerc deja sa ma obisnuiesc cu ideea de a plati si un serviciu de care nici nu am beneficiat, nici nu e reglementat, nici nu are nimeni altcineva, in afara de mine, interes sa-si bata capul. Oricum, multumesc pentru raspuns, o zi buna!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu va pun la dispozitie si legea, sa-i cautati spiritul care v-ar avantaja. Puteti sa faceti si reclamatie ANRSC, daca va considerati nedreptatit.
[ link extern ]
Trebuie sa intelegeti insa ca responsabilitatea operatorului se termina la bransament. Contorul ala e al lui. Daca exista (prevazut de lege) si un contor pe apa ce se intoarce pe instalatia de canalizare (tot al operatorului) aveati si dvs. ce pretinde.
Altfel "vorbim discutii " .
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
latka, moderator
Aveti dreptate, legal nu am nici o sansa, sunt doar discutii...Multumesc pentru timpul acordat! Sa aveti o zi mai buna ca a mea!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața ! Am avut același fel de situație , am făcut o cerere la Apa Vital în care am explicat ce s-a întâmplat , au trimis un reprezentant să confirme ce am declarat și mi-au scăzut o parte din cuantumul de la apa de canalizare . Succes !
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2022
tomela, utilizator

Alte discuții în legătură

Pierdere de apa Dr G Dr G Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Stau la curte si caminul de apometru este in parcarea unui bloc. In urma cu cca 1 saptamana s a oprit apa. Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza diferentele de apa in cadrul asociatiei de proprietari hotararii asociatiei conform legii 198/2018 art 15 alineat 3 litera f hotararii asociatiei Nivea Nivea Cum ati hotarat in cadrul asociatiei sa repartizati diferentele de apa pozitive sau negative aparute intre apometrul general si suma apometrelor individuale ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)