Bună seara!
Tatăl fetitei mele ( rezultata dintr-o relație de concubinaj ) lucrează în străinătate și propune un program de vizitare de genul:
O săptămână copilul sa stea la el , o săptămână să stea la mine și tot asa.Ma gândesc la faptul ca locuim în comune diferite iar copilul trebuie sa meargă la grădiniță și nu sunt de acord.
Mai mult , nici nu știu dacă pentru înscrierea la grădiniță am nevoie de acordul lui ( cere exercitarea în comun a autorității părintești).
Pe de alta parte, el lucrează în străinătate și cere ca fata sa fie luata de la mine de bunicii paterni.Nici aceasta propunere nu mi se pare normala ( e vorba de legătura personala cu celălalt parinte).
Mai mult decât atât,cere ca programul sa poată fi prelungit la dorința copilului.Aceasta prevedere ii da lui posibilitatea sa nu aducă copilul la timp ci sa-l tina cât dorește , pe motiv ca asa a vrut copilul.
Va rog respectuos să mă ajutați cu temeiuri sau interpretări legale care să mă ajute să combat aceste pretenții ale lui!
Eu vreau program de vizitare clar și în prezența tatălui. Am vreo șansă?
Vă mulțumesc anticipat!
gi-jane2
Moderator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca lucreaza in strainatate, o saptamana la el, unde?
Nu va obtine un astfel de program.
Dar nici dvs nu veti obrine ca vizita asa cum va fi stabilita sa fie in prezenta dvs..
El vrea o săptămână la el , la domiciliul părinților sai.Practic ,când el este în străinătate, copilul sa fie luat de bunicii paterni.
Eu nu solicit program de vizitare doar în prezenta mea.Eu sunt de acord ca fetita sa fie luata de tata și să petreacă timp împreună la domiciliul acestuia cu cine vrea el ( bunici paterni, veri, unchi, etc,).
Eu nu sunt de acord ca în absenta tatălui, copilul sa fie luat de bunicii paterni.Consider ca este vorba de legături PERSONALE directe cu minorul și nu prin intermediul bunicilor.
Mulțumesc!
CHKa
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai , daca nu sunteti de acord cu cerintele tatalui , spuneti asta , si de ce considerati ca nu e bine : copilul trebuie crescut de parinti , nu de bunici , unchi , matusi sau alte rubedenii . Copilul va merge la gradinita , aceasta fiind invatamant prescolar , cu programa de invatare care trebuie respectata , nu tot a doua saptamana . Copilul trebuie - pentru dezvoltarea lui psihica armonioasa - sa aiba o “ acasa “ , un loc al lui , nu sa faca naveta , neprinzand radacini niciunde . Legaturi personale cu tatal poate avea - cand acesta nu e in tara - prin tehnica de comunicatii video ( aici puteti sa propuneti dvs. de - sa zicem - doua ori pe saptamana in zilele x si y , intre orele a si b , tatal poate apela copilul pe video ) . Iar cand e in tara ... propuneti ce credeti dvs. ca ar fi un program rezonabil . La fel si pentru vacante . Ca sunteti de acord ca micutul sa tina legatura cu familia extinsa din partea tatalui , ca bunicii sunt bineveniti o data pe luna , la domiciliul dvs. , cate o ora sau doua , daca isi anunta vizita cu 48 ore inainte . Am inteles ca instantele sunt binevoitoare daca vad ca sunteti rezonabila . E cam limpede de ce cere program jumate-jumate - de vreme ce l-ati ingriji si intretine in mod egal , nu e necesara pensie alimentara ... Din ce am citit , instantele din Romania nu accepta un asemenea program , cu domiciliul alternativ ( desigur , dvs. trebuie sa cereti expres sa se respinga ) , nici daca ati locui in aceeasi localitate , si nici daca tatal ar fi permanent in tara . Sa fiti de acord cu exercitarea in comun a autoritatii parintesti , pentru ca oricum o va primi , asta e regula . Succes .