avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Din pacate, am fost foarte random ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Din pacate, am fost foarte random perchezitionat la ...

Buna ziua!
Din pacate, am fost foarte random perchezitionat la un festival de catre un politist imbracat in civil. Acesta a gasit in buzunarul meu o cantitate mica de substanta, aceasta fiind pentru consum propriu, ( sare fiind substanta, care cred ca e metamfetamina) — (a fost pentru a 3-a oara cand am folosit substante). Impreuna cu acesta, am fost sa faca dansul un proces verbal pe care la final l-a pus intr-un plic. Mi-a transmis ca voi fi sunat de catre politie, dar doar atat, nu stie alte informatii sa imi spuna. Am tot cautat si pe net informatii si nu stiu la ce sa ma astept.

Am cazier curat, fara antecedente de orice natura.
Cat de mare este riscul de a mi se deschide dosar penal, de a avea in viitor vizibil cazierul “patat”. Sunt sanse mari sa fac inchisoare?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: woodenn , utilizator 20:59, 8 August 2022
Buna ziua, Potrivit art.4 din Legea 148/2000, detinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Daca detinerea priveste droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani. In consecinta, dosar penal o sa vi se deschida sigur, in principiu pedeapsa nu o sa fie una cu executare, mai ales daca nu aveti antecedente. Apelati la un avocat care sa va asiste pe parcursul procesului pentru a avea o aparare efectiva.
Care este perioada in care ar trebui sa fiu contactat de catre politisti// DIICOT?

Din ce stiu eu, ce am gasit pe Google se incadreaza in categoria de risc, dar nu sunt foarte sigur. Cunoasteti dvs. acest aspect?

De asemenea, cand ar trebui sa imi caut un avocat si cum e colaborarea cu acesta in general? Se plateste lunar, chit ca poate o luna nu avem “activitati”?

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Nu exista un termen anume in care puteti fi contactat de catre organele de cercetare.
Metamfetamina se incadreaza la drogurile de mare risc.

Sfatul meu este sa va cautati un avocat cat mai repede, pentru a discuta cu acesta, pentru ca el sa se intereseze de stadiul dosarului dvs si pentru a pregati o aparare efectiva. De asemenea, cand veti fi citat pentru audiere, veti fi asistat de acesta.

Conditiile de plata a onorariului le stabiliti impreuna.
Credeti ca daca se incadreaza in categoria de mare risc, daca nu am antecedente si chiar nu sunt cu ele, cantitatea a fost foarte mica, eu nefiind sub influenta lor la momentul respectiv, sansele sa fac inchisoare sunt mari?

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Nu exista un termen anume in care puteti fi contactat de catre organele de cercetare.
Metamfetamina se incadreaza la drogurile de mare risc.

Sfatul meu este sa va cautati un avocat cat mai repede, pentru a discuta cu acesta, pentru ca el sa se intereseze de stadiul dosarului dvs si pentru a pregati o aparare efectiva. De asemenea, cand veti fi citat pentru audiere, veti fi asistat de acesta.

Conditiile de plata a onorariului le stabiliti impreuna.

Consider ca sansele condamnarii la o pedeapsa cu executare sunt mici.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! din pacate, am fost foarte random perchezitionat la ... woodenn woodenn Buna ziua! Din pacate, am fost foarte random perchezitionat la un festival de catre un civil. Acesta a gasit in buzunarul meu o cantitate mica de substanta, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori sa stiu daca de obicei pentru pedepse pana ... Deiniel30 Deiniel30 Buna ziua! As dori sa stiu daca de obicei pentru pedepse pana in 3 ani, fara antecedente, se da cu suspendare, au fost cazuri de executare cu pedepse pana in 3 ... (vezi toată discuția)
Etnobotanice ContSters377214 ContSters377214 Buna,sunt elev am 18 ani si am fost prins cu 10 pliculete de etnoobotanicee de catre Jandarmeria Romana,Nu am recunoscut ca am substante interzise iar la ... (vezi toată discuția)