Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu niste informatii. Am un imobil pe care vreau sa il vand, avem si cumparator, (care ma tot preseaza sa fac antecontract...si eu nu vreau) am fost si la notar, de doua ori pana acum, si de fiecare data mi se mai cer acte in plus. Azi, am vrut sa scot un extras de carte funciara, si surpriza... "cartea funciara blocata pana in 19 august "de d-na notar la care am fost ... Intrebarea mea este: are voie sa faca asa ceva din moment ce eu nu am semnat nici antecontract nici nimic , promisiune de vanzare. etc... Totul s-a desfasurat ca o discutie simpla, fara semnaturi. Multumesc
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da.
Odată solicitat un extras de carte funciara pentru autentificare, aceasta rămâne blocata 10 zile în favoarea notarului care l-a solicitat.
Puteți încheia actul la alt birou, însă numai cu acordul scris al notarului respectiv.
Extrasul de carte funciara este solicitat pe baza unor documente: actul de proprietate, documentația cadastrala și actul dvs de identitate, documente pe care i le-ati înmânat dvs, părțile.
Nu a cerut notarul de capul lui.
O discuție simpla, de multe ori denota și o intenție vădită a părților de a încheia actul pentru care au întrat în biroul notarial.