avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am obtinut domiciliul copilului minor prin ordonanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am obtinut domiciliul copilului minor prin ordonanta președințiala, ...

Am obtinut domiciliul copilului minor prin ordonanta președințiala, in prima instanta și în apel, cu obligația mamei la plata pensiei de întreținere. Ulterior, am pierdut la procesul de fond și am depus apel care a fost și acela respins. În perioada dintre fond unde am pierdut și apel minorul a locuit la mine, fiindcă s a respins cererea de executare a hotărârii depusa de mama. Cine este obligat la plata pensiei de întreținere în aceasta perioadă?
Cel mai recent răspuns: Arstic2020 , utilizator 12:04, 10 August 2022
Evident ca nu dvs de vreme ce ati intretinut copilul in perioada cand a locuit la dvs.
Mulțumesc. Asa gândesc și eu ca este firesc, însă m-a executat pe acea perioada. Se merita contestatie la executare ?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Evident ca nu dvs de vreme ce ati intretinut copilul in perioada cand a locuit la dvs.

Se merita din punct de vedere moral macar, fiind vorba evident de o plata nedatorata. Da sentinta era executorie dar ati realizat aceasta obligatie prin cresterea si intretinerea copilului aflat la domiciliul dvs.
Vă mulțumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel impotriva sentintei civile FlorinGaina FlorinGaina Buna seara, As dori sa ma ajutati, va rog, cu intocmirea unei cereri de apel impotriva unei sentinte civile. Detaliez subiectul: Am fost casatorit pana in ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie intretinere minor ordonanta presedintiala ... Nata88 Nata88 Executare silita pensie intretinere minor Ordonanta presedintiala pentru pensie minor depusa la 5 luni de la cererea de chemare in judecata, astfel mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! soț, soție divorțați. minora ramine la mama și ... Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună ziua! Soț, soție divorțați. Minora ramine la mama și soțul este obligat sa plătească pensia alimentara. Copila este trimisa la bunicii din partea ... (vezi toată discuția)