Parintii mei sunt co-proprietari ai unui apartament in S3, in Bucuresti. Ei isi doresc sa treaca aceasta proprietate pe numele meu, printr-un contract de donatie. Referitor la acest tip de contract, ma intereseaza doua lucruri, despre care nu gasesc nimic pe forum (am tot incercat diverse combinatii de cautari insa fara succes):
- este posibil sa finalizam acest contract de donatie la un notariat aflat in alt judet decat in Bucuresti? Parintii mei nu locuiesc in Bucuresti si ar fi greoi sa ii aduc aici doar ca sa semneze niste acte.
- fratii mei pot ataca acest contract dupa decesul parintilor mei? Mi s-a spus ca le-a fost comunicata aceasta schimbare de proprietate si ca li s-a platit jumatate din valoare acestui bun, dar ... nu "oficial".
Apreciez ajutorul dumneavoastra si va multumesc anticipat pentru raspuns.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Da. Puteți încheia contractul la orice notat din România.
2. Dacă părinții nu mai au alte bunuri, frații dvs pot solicita reductiunea donației pentru încălcarea rezervei succesorale.
Reductiunea se solicita în termen de 3 ani de la decesul donatorilor.
Reductiunea se face fie în natura (dacă imobilul este partajabil), fie prin echivalent bănesc (sub forma plății unei sulte de către dvs).