avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... posibilitate reintoarcere in CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posibilitate reintoarcere in CIC

Buna ziua,
Sunt in concediu ingrijire copil ce implineste 2 ani in ianuarie 2023.
Doresc sa ma intorc mai devreme la birou( in septembrie 2022), dar recent au avut loc niste restructurari subite, care au dus la concedieri. Si pot urma altele, nu se stie nimic concret.
Lucrez pentru o multinationala, dar am contract individual de munca in Romania.
Intrebarile mele de natura legala sunt:

1. Daca au loc restructurari la scurt timp dupa ce ma intorc la birou si mi se desfiinteaza locul de munca, exista posibilitatea de a reintra in CIC pana cand copilul implineste 1 an 11 luni?

2. Cele 6 luni de pastrare a jobului dupa reintoarcere din CIC se aplica si daca au loc restructurari de joburi?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2022
rarvat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 13 August 2022
Buna ziua,

Va rog, Exista vreun articol de lege de unde reiese faptul ca pot reintra in CIC pana cand copilul implineste 1a 11 luni?
Am vorbit cu o dna care citea din lege(telefonic) ca o dată ce am ieșit din CIC, nu ma mai pot reîntoarce in CIC, chiar daca m-as incadra in cei 1 an 11 luni ai copilului. Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

1. Daca au loc restructurari la scurt timp dupa ce reveniți la birou si vi se desfiinteaza locul de munca, exista posibilitatea de a reintra in CIC pana cand copilul implineste 1 an 11 luni.

2. Nu mai exista protecția de 6 luni de la revenirea din CCC

Va puteti reintoarce oricand! Legea nu interzice, dar nici nu este prevazuta expres posibilitatea. Nu stiu cu ce doamna ati vorbit, dar noi la constanta primim dosare de reintoarcere in ccc fara probleme.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2022
Manuela Rășină, administrator
Multumesc mult pentru raspunsuri! O ultima întrebare:
In conformitate cu legislația in vigoare, privind perioada in care nu pot fi concediata, exista vreo diferenta daca sunt in CIC sau ma întorc la serviciu si primesc stimulentul de inserție?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunteți in CIC nu va poate concedia. Cu o săptămâna înainte va reîntoarceți la munca și depuneți actele pentru stimulentul de inserție. Acesta îl primiți pana copilul împlinește 3 ani. Pe perioada in care primiți stimulentul de inserție nu va pot concedia. Părerea mea personală este sa stați acasa pana împlinește cel mic aproape 2 ani, va reîntoarceți și in anul in care primiți stimulentul de inserție ca puteți caută un nou serviciu.
Daca am primit de la HR decizia de reluare a activității si adeverința pentru stimulentul de insertie, dar nu le-am trimis mai departe la DGASPC si Agentia de Plăți, pot sa le cer sa-mi modifice cu o alta dată ulterioară de începere a activității? Care e procedura?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil aallyah9 aallyah9 Buna ziua Pe 31 decembrie 2010 am intrat in concediu prenatal. Copilul s-a nascut pe 10 martie 2011. In cazul in care ma reintorc la locul de munca la un an ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil. ioan_claudiu84 ioan_claudiu84 Buna ziua. In ziua de 26.01.2014 s-a nascut fiica mea ,iar luna mai 2014 am intrat in concediu crestere copil,incepand cu luna iulie m-am reintors la munca, ... (vezi toată discuția)
Ultima luna din ccc Eva1985 Eva1985 Buna ziua, sunt in CCC in momentul de fata. M-ar interesa, daca eu trebuie sa ma intorc la lucru cand copilul face 1 an si 11 luni si in cazul in care sotul nu ... (vezi toată discuția)