avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ultima luna din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ultima luna din CCC

Buna ziua, sunt in CCC in momentul de fata. M-ar interesa, daca eu trebuie sa ma intorc la lucru cand copilul face 1 an si 11 luni si in cazul in care sotul nu doreste sa beneficieze de acea minim 1 luna de stat cu bebe sau pot ramane in CCC pana face copilul exact 2 ani? Multumesc anticipat pentru raspuns. Eva
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 21 Ianuarie 2018
Bună seara,

Dumneavoastră trebuie sa va reveniți la locul de munca când copilul împlineste vârsta de 1 an și 11 luni, ultima luna fiind luna în care tatăl are dreptul la concediul de creștere. În cazul în care tatăl nu dorește sa între în CCC, veți pierde acest drept. Dacă va reîntoarceti cu 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, beneficiați de plata stimulentului de inserție pana la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani.
În situația în care tatal nu solicită dreptul la concediul care îi revine, mama nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia decât dacă tatăl nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie simonaroxana80 simonaroxana80 una ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti in cateva chestiuni: Am intrat in concediu de crestere copil incepand cu data de 4 februarie 2015 pe o perioada de 1 ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)