morainhe a scris:
buna ziua, am si eu o problema si as vrea daca se poate sa ma lamuriti . sunt insarcinata si trebuie sa intru in concediu de sarcina cu risc iar angajatorul ma ameninta ca imi va schimba incadrarea la salar, adica imi va micsora salariul, are dreptul sa faca asa ceva?
si inca o rugaminte daca imi puteti explica mai exact procedurile prin care pot solicita concediul medical si pe ce perioada fara sa afecteze concediul prenatal care stiu de la doctori ca e de 120 de zile
multumesc mult astept un raspuns cat mai repede
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare pe aproximativ acelasi subiect... am o ruda apropiata care va ramane in concediu de sarcina cu risc. Angajatorul nu a amenintat-o cu schimbarea salariului de incadrare dar i-a cerut sa semneze o hartie (probabil un act aditional la cm - zic eu) ca sa-i scada salariul de incadrare... Ce interes are angajatorul sa-i scada salariul daca indemnizatia de risc maternal se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat (asa cum am citit pe alte site-uri)? O va afecta la calculul indemnizatiei prenatale/postnatale in vreun fel? Sau cand se va intoarce la serviciu? Sau plateste angajatorul ceva la stat pe perioada pre si post natal?
Multumesc mult!