sunt insarcinata in 4 luni.spuneti-mi ce drepturi am?mai beneficiez de concediul de odihna pe anul acesta?am auzit de risc maternal si prenatal de la colege.imi puteti explica?va multumesc mult!
concediul medical "risc maternal" vi-l poate da doar doctorul care se ocupa de d.voastra. Tot dansul va da si concediul medical pre si post natal. In ceea ce priveste concediul de odihna, puteti sa va luati anul acesta numarul de zile care vi se cuvin. Vorbiti cu cei de la departamentul resurse umane si vedeti cum il programati.
In mod normal programarea concediilor se face la inceputul anului pentru anul in curs. Puteti sa va luati concediul ca si pana acum, in functie de numarul de zile la care aveti dreptul ( de aceea va indrumam catre departamentul de resurse umane sa va decideti impreuna cu dansii)
1. Eu nu cred ca, fiind asistent medical, nu stiti de concediu de risc maternal si de concediu de maternitate (sarcina si lauzie sau pre si postnatal).
2. Cititi:
- OUG 96/2003, pentru a sti ce drepturi aveti ca femeie gravida si ce obligatii are angajatorul dvs. (inclusiv concediul de risc maternal);
- OUG 158/2005, pentru a vedea cum este cu concediile medicale, inclusiv cele de maternitate sau de risc maternal;
- OUG 111/2010, pentru a vedea cum puteti intra in CCC si a primi indemnizatia aferenta.