avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturi gravida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturi gravida

sunt insarcinata in 4 luni.spuneti-mi ce drepturi am?mai beneficiez de concediul de odihna pe anul acesta?am auzit de risc maternal si prenatal de la colege.imi puteti explica?va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:10, 12 Ianuarie 2011
Buna ziua,

concediul medical "risc maternal" vi-l poate da doar doctorul care se ocupa de d.voastra. Tot dansul va da si concediul medical pre si post natal. In ceea ce priveste concediul de odihna, puteti sa va luati anul acesta numarul de zile care vi se cuvin. Vorbiti cu cei de la departamentul resurse umane si vedeti cum il programati.
lucrez la primarie ca asistent medical comunitar.in fiecare an luam concediul dupa cum il ceream.de ex tot intr-o luna......acum cum sa procedez?
In mod normal programarea concediilor se face la inceputul anului pentru anul in curs. Puteti sa va luati concediul ca si pana acum, in functie de numarul de zile la care aveti dreptul ( de aceea va indrumam catre departamentul de resurse umane sa va decideti impreuna cu dansii)
1. Eu nu cred ca, fiind asistent medical, nu stiti de concediu de risc maternal si de concediu de maternitate (sarcina si lauzie sau pre si postnatal).
2. Cititi:
- OUG 96/2003, pentru a sti ce drepturi aveti ca femeie gravida si ce obligatii are angajatorul dvs. (inclusiv concediul de risc maternal);
- OUG 158/2005, pentru a vedea cum este cu concediile medicale, inclusiv cele de maternitate sau de risc maternal;
- OUG 111/2010, pentru a vedea cum puteti intra in CCC si a primi indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal-perioda tyas tyas Buna ziua! Sunt insarcinata in saptamana 25, medicul de specialitate mi-a recomandat repaus la pat pana la nastere, avand in vedere ca am obtinut sarcina dupa ... (vezi toată discuția)
Calcularea concediului de odihna la gravide nobody_else91 nobody_else91 Buna ziua, Sunt insarcinata in 27 saptamani (6 luni si o saptamana) si in 26 septembrie o sa intru in concediu de maternitate(prenatal). Doresc sa imi iau ... (vezi toată discuția)
Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)