avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! As avea nevoie de un raspuns va rog daca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! As avea nevoie de un raspuns va rog daca se poate. ...

Buna seara! As avea nevoie de un raspuns va rog daca se poate. Sunt insarcinata in luna a 8 a, am cazut de acord ca tatal va fi cel care va intra in CCC. Eu stiu ca am obligatoriu 42 de zile dupa nastere sa raman in concediu prenatal. Intrebarea mea ar fi daca dupa aceste zile trebuie ca tatal sa intre in CCC sau se poate si inainte. Iar aceste zile (luni) se scad din cele 23 cat are dreptul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gise , utilizator 10:05, 11 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv vorbiti initial despre concediu de maternitate
Concediul de maternitate insumeaza 126 de zile calendaristice, fiind format din:

concediu de sarcina (concediu prenatal), care se poate acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere
concediu de lauzie (concediu postnatal), care se poate acorda pe o perioada de 63 de zile dupa nastere

Din cele 126 de zile de concediu de maternitate, numai primele 42 de zile de dupa nastere sunt obligatorii. Restul de 84 pot sa nu fie luate, daca ele nu sunt necesare.

Deci nu, cele 42 zile obligatoriu de efectuat dupa nastere nu sunt incluse in CCC (concediu crestere copil). Dupa efectuarea acestor 42 zile(minim), tatal poate intra in CCC
CCC resprezinta concediu crestere copil, deci nu se poate lua inaintea nasterii acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal ggami ggami Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal. Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal sau postnatal obligatoriu? oanaelena22 oanaelena22 buna ziua am doua intrebari in legatura cu concediu pre / post natal, stiu ca este un total de 126 zile, din care 42 obligatorii dupa nastere, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)