avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA La 31.12.2021 am depăsit plafonul de TVA, dar nu am ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

La 31.12.2021 am depăsit plafonul de TVA, dar nu am observat. ...

La 31.12.2021 am depăsit plafonul de TVA, dar nu am observat. A observat ANAF în iulie 2022. Am primit certificat de înregistrare în scop de TVA începând cu 01.09.2022. Întrebarea mea este: ce fac pe perioada ianuarie - august 2022? Trebuie să refac evidența contabilă? În perioada aceasta aprovizionările au fost mai mari decât vânzările. Menționez și că societatea este un bar care vinde prin intermediul casei de marcat.
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:29, 11 August 2022
Pentru perioada ianuarie - august 2022 veti callcula TVA deductibil de pe toate facturile de intrari , veti calcula TVA colectat de la toate vanzarile aceste sume le veti trece in primul decont de TVA ( cel din sept ) la rubrica Regularizari taxa dedusa si taxa colectata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva colectat in caz de despagubire societate de asigurare nisara1 nisara1 Ajutor!!!! Problema mea este urmatoarea( sper sa ma fac inteleasa prin acest exemplu): SC Agricola SRL detine o combina recoltat cereale asigurata ... (vezi toată discuția)
Regularizare tva emaio emaio Buna ziua. Lucrez la o firma care aplica sistemul de TVA la incasare si am primit in septembrie o factura din iulie. Am introdus-o in luna august la achizitii, ... (vezi toată discuția)
Factura primita cu intarziere niko 94 niko 94 Am primit o factura din luna Noiembrie abia acuma, ce ar trebui sa fac, sa o inreg in conta. in Decembrie, dar in Decont unde sa o trec la regularizari rd.25 ... (vezi toată discuția)