Ajutor!!!!
Problema mea este urmatoarea( sper sa ma fac inteleasa prin acest exemplu):
SC Agricola SRL detine o combina recoltat cereale asigurata CASCO.S-a produs o deteriorare la un capac buncar. SC Prestarea SRL efectueaza reparatia si emite factura spre SC Agricola SRL.
SC Asigurarea SA achita direct factura (dupa ce cere de la SC Agricola SRL originalul facturii) la SC Prestarea SRL.
SC Agricola SRL (adica eu) am dreptul sa deduc TVA-ul de pe factura?
Ma rog.. eu l-am dedus deja...dar se pare ca nu trebuia! Daca am gresit ..nu stiu cum sa corectez decontul TVA!
Astept parerile voastre!
SC Agrcola SRL nu poate justifica taxa deductibila decat cu originalul facturii, conform pct. 46 alin (1) din Normele Metodologice de aplicare a Codului fiscal.
acest tip de greseala nu se incadreaza la cele pentru care se poate cere corectia decontului de TVA.
in decontul urmator treceti suma la regularizari de taxa deductibila cu semnul minus sau la regularizari de taxa colectata cu semnul plus, efectul e acelasi.
Multumesc pentru raspunsul bine argumentat! Asa voi face, desi factura este din sept. 2014.
Abia acum mi-am dat seama ca am gresit. Voi trece suma la regularizari la decontul tva al lunii ianuarie 2015. Alta solutie nu am.
SC Agricola a raportat factura in 394, la fel si SC Prestarea SRL. Asa trebuie?