avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o rugaminte pentru un raspuns legat de o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o rugaminte pentru un raspuns legat de o mostenire: ...

Buna ziua,
Am o rugaminte pentru un raspuns legat de o mostenire:
Act de vanzare cumparare de la parenting pentru mine si fratele meu in cote egale/proprietary.
Parintii decedati, fratele decedat.
Fratele s-a casatorit dupa dobandirea actului de vanzare cumparare. A fost casatorit din 2006 pana in 2008 cand a decedat.
Din casatorie a rezultat un copil.
Copilul si cumnata locuiesc in alta localisation.
De administrated proprietary ma ocup eu, cu tot ce inseamna..eu, locuind la Bucuresti
Nu am dezbatut succesiunea dupa frate, astept sa faca copilul 18 ani.
Care este cota de mostenire care ii revine copilului dupa tata? Are sotia lui vreun drept dat fiind faptul ca la casatorie fratele avea bun propriu si contributia ei a fost zero in cei aproape 2 ani cat au fost casatoriti,
Multumesc anticipat pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Elsa60 , utilizator 11:48, 13 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenitorii fratelui sunt sotia supraviețuitoare (1/4) si copilul (3/4).
Nu au relevanta contribuția soției și nici durata căsătoriei.
Legea stabilește dreptul la moștenire al soțului supraviețuitor, indiferent de aceste detalii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pe fratele dvs nu il mosteniti, deci nu aveti ce dezbate. sa dezbata sotia si copilul si apoi faceti partaj cu ei
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ctr. vanzare uz fruct Claudia9027 Claudia9027 Buna ziua, părinții mei ne au făcut mie si fratelui meu vanzare cu uz fruct, fratele meu a murit acum 7 ani, iar mama acum 2 luni, soția supraviețuitoare ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma lămuriri in următoarea speța soț și soție ... un roman un roman Va rog sa ma lămuriri in următoarea speța Soț și soție cumpara un apartament plătind avansul pentru el! După 2 luni soțul decedează ,sotia achita ... (vezi toată discuția)