avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proiect nou pentru centrala Buna ziua! Acum 3 ani cand ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proiect nou pentru centrala Buna ziua! Acum 3 ani cand m-am mutat ...

Proiect nou pentru centrala

Buna ziua! Acum 3 ani cand m-am mutat in acest bloc, am facut un proiect pentru teava de gaze pentru a pune centrala si m-au obligat sa duc teava si in scara blocului.
Nu avea nimeni centrala instalata si a trebuit sa platesc singura tot proiectul. Acum, sunt 14 apartamente care vor sa-si monteze centrala sau sa-si puna contoar separat de cel al blocului dar din cate am inteles si-au facut un alt proiect. Cand am facut eu, mi s-a spus ca nu poate sa se intepe nimeni in teava mea fara semnatura mea si nici alt proiect nu au voie sa faca intr-o scara de bloc.
Au voie sa faca un alt proiect? Au voie sa se intepe in teava de afara desi eu am tras teava in bloc?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:53, 12 August 2022
Nu, aveti in link ultimul ordin ANRE :
[ link extern ]
b) pe alte proprietăți decât cele ale beneficiarului sau ale condominiilor.
Articolul 9
(1) Anterior încheierii contractului prevăzut la art. 7 alin. (2), proiectantul solicită beneficiarului următoarele:
.........................
b) prezentarea acordului/acordurilor investitorului/investitorilor instalației de utilizare comună a gazelor naturale, prevăzut(e) la art. 10 alin. (1), sau acordul privind despăgubirea, prevăzut la art. 10 alin. (2);
.......................
Firma care face aceasta lucrare nu a obtinut aprobare de la disciplina in constructii. Ei monteaza acum teava pana la etajul 8 si eu am ramas cu proiectul.
Și de ce nu reclamați la ANRE ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare gaze. IANCUDAN IANCUDAN Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc racordat la reteaua de gaze. Prin apartamentul meu trece coloana de gaze la care sunt racordate 9 din 11 apartamente. Doua ... (vezi toată discuția)
Bransare fara acord alex_element alex_element Salutare. Locuiesc intr-un bloc racordar la reteaua de distributie de energie termica a orasului. Pe o perioada de cativa ani, impreuna cu 2 vecini am ... (vezi toată discuția)
Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)