avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Sunt de aprox. un an membru CEX al unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Sunt de aprox. un an membru CEX al unei asociatii ...

Buna ziua! Sunt de aprox. un an membru CEX al unei asociatii de proprietari. Suntem constituiti intr-o asociatie de proprietari de peste 400 apartamente, Asociatia de Proprietari "Basarabia-Bucovina" din Bucuresti, S2.
Doresc sa implementez in desfasurarea sedintelor CEX si a adunarilor generale sistemul de inregistrare audio a sedintelor.
Am facut un prim experiment intr-o sedinta de lucru, am pus totul la punct ref resurse si asistenta IT dar presedintele si un invitat locatar nu sunt de acord cu inregistrarea audio. In aceasta situatie, poate fi facuta inregistrarea cu "decuparea" ulterioara a interventiei celor care nu sunt de acord cu inregistrarea?
Eu am inteles din legea 196/2018 ca sedintele CEX sunt publice (adica accesibile tuturor membrilor asociatiei de proprietari), se comunica convocatorul si PV de sedinta si oricine (dinte membrii asociatiei) poate sa participe cu rol consultativ fara vot. Exista printre locatari sustinatori ai initiativei mele care este de fapt vehiculata de cativa ani in asociatie dar nu este implementata.
In sedinte participantii nu sunt organizati, intrerup cuvantul celorlalti, se repeta acelasi lucru de 2-3ori, participantii nu citesc materialele disponibilizate inainte de sedinte, in pv nu poti sa scrii tot, ar trebui sa stii stenografie. Am avut probleme mari in AG. Ne-am gandit ca inregistrarea audio ajuta la redactarea pv ca document scris.
Apoi presedintele nu publica la timp pv de sedinta. La avizier nu e loc, pe platforma digitala persoana care se ocupa nu posteaza documentul.
E totul vraiste. Poate ca inregistrarea audio mai pune lucrurile in ordine.
Am recurs si la alta metoda: am redactat punctul meu de vedere la ordinea de zi in calculator, l-am trimis e-mail colegilor inainte de sedinta iar in sedinta doar am mentionat pe scurt ce am scris rugand ca tot pdv sa fie inclus in procesul verbal. Am rescris pv in calculator si l-am postat pe platforma digitala a asociatiei pentru ca locatarii sa il poata citi (reclamasera anterior ca nu inteleg scrisul de mana). Reactia unui coleg cex si a presedintelui a fost urmatoarea: 1. pv se scrie in sedinta "de mana"; acum ce facem, copiem aceste pagini in registru? 2. nu se poate sa punem in registrul de pv ca "atasamente" materialele prezentate si invocate in sedinta 3. cu ce scop "ascuns" d-na....rescrie un PV paralel cu forma olografa? Dvs. ce parere aveti in primul rand despre legalitatea demersurilor mele? Va rog sa omiteti "nuantele" din postare si imi cer scuze, dar am redat realitatea.
Inca un aspect pe aceeasi tema (mijloace moderne SI EFICIENTE de comunicare): ce facem in situatii de restrictii, in stari de alerta, cand nu sunt posibile intalnirile fizice sau doar cu distantare? La o asociatie de peste 410 familii ce facem, ne intalnim pe stadioane? Dar daca un membru CEX este in imposibilitate fizica de a participa, dar are capacitatea si asociatia are resursele de a face videoconferinta, e ok?
Un alt aspect comparativ: daca la primarii sedintele de consiliu pot fi inregistrate audio-video si facute publice catre alegatori, prin comparatie, intr-o asociatie mare de peste 400 de apartamente, nu s-ar putea recurge la mijloace moderne de comunicare???!!!
Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj!
In speranta unui raspuns lamuritor, va multumesc anticipat!
Cu consideratie,
Haritina Moldovan
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:12, 12 August 2022
Nu este o surpriza ceea ce ati povestit, sunt inerentele ciocniri intre diferite moduri de intelegere si abordare ale acestei probleme. In stare de alerta disparuse imediat dosarul cu sina, acum nu se mai poate fara el.
Sunt multe asociatii care digitizeaza multe dintre procese. Unde legea nu interzice, inseamna ca e permis.

Din pacate veti avea multa munca de lamurire, ca de legalitate nu e o problema, cu obiceiurile e greu de purtat un razboi. Poate ca trebuie sa faceti pasi mici, altfel opozitia va fi din ce in ce mai mare. Incercati sa le propuneti digitizarea pe grupuri de discutii ( poate si Whatsapp), unde "scripta manent" si incepeti cu sedintele Cex. Un pic fun, un pic util, nu mai vorbesc toti odata... Nu stiu exact ce ar merge, dar toate au un inceput.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie contabil ceccar cu probleme anaf/blocare cont asociatie kykutza44 kykutza44 Buna ziua! Avem la Asociatia de proprietari o problema serioasa, dupa demiterea contabilei recunoscuta la CECCAR. Adica, in perioada ian. 2014 - noi. 2015, ... (vezi toată discuția)
Inlocuire membru cex FLORINA1979 FLORINA1979 In adunarea generala a asociatiei noastre de proprietari s-au desemnat membrii conducerii si anume 4 membrii CEx si un presedinte. Ulterior 2 dintre membrii ... (vezi toată discuția)
Despre convocarea ședințelor comitetului executiv. art. 55( ... Albero Albero Despre convocarea ședințelor comitetului executiv. Art. 55( 3) din Legea 196/2018 prevede ca ședințele se convoaca pe baza de tabel convocator cu cel ... (vezi toată discuția)