avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Panouri fotovoltaice pe peretele lateral al blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Panouri fotovoltaice pe peretele lateral al blocului

Panouri fotovoltaice pe peretele lateral al blocului.

Ce conditii ar trebui sa indeplineasca proprietarul unui apartament intr-un bloc care ar dori sa-si monteze panouri fotovoltaice pe peretele exterior al blocului, pe suprafata laterala corespunzatoare proprietatii sale?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:44, 14 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura condiție e să dețină acea proprietate. Deocamdată, conform legii, acea fațadă e proprietate comună.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
f) montarea pe clădiri, anexe gospodăreşti şi pe sol a sistemelor fotovoltaice pentru producerea energiei electrice de către prosumatori aşa cum sunt ei definiţi la art. 2 lit. x1) din Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi/sau a panourilor solare pentru încălzirea sau prepararea apei calde pentru consumul casnic, cu înştiinţarea prealabilă a autorităţilor administraţiei publice locale şi cu respectarea legislaţiei în vigoare. Sistemele fotovoltaice şi/sau panourile solare vor fi susţinute de o structură formată din elemente constructive capabile să asigure stabilitatea întregului ansamblu şi să preia încărcările rezultate din greutatea proprie a acesteia şi a panourilor, precum şi cele rezultate din acţiunea vântului şi a depunerilor de zăpadă.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos.
Sper ca inteleg bine: am voie sa fac asta, daca sunt proiectate si montate adecvat si informez in prealabil Primaria de care apartin. Informare, nu sa cer aprobare de la Primarie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

latka a scris:
Singura condiție e să dețină acea proprietate. Deocamdată, conform legii, acea fațadă e proprietate comună.


Sa inteleg ca ar trebui si acordul asociatiei de proprietari in acest caz? (da, detin proprietatea)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles, aia nu e proprietatea dvs. :
Articolul 35
(1) În cazul clădirilor cu mai multe locuințe sau spații cu altă destinație și în cazul clădirilor multietajate constituie părți comune din condominiu, dacă actele de proprietate nu prevăd altfel, următoarele:
.................................
e) locurile de trecere, scările și casa scărilor și coridoarele; pereții perimetrali și despărțitori dintre proprietăți și/sau spațiile comune; subsolul; coșurile de fum; holurile; instalațiile de apă și canalizare, electrice, de telecomunicații, de încălzire și de gaze de la branșament/racord până la punctul de distribuție către părțile aflate în proprietate individuală; canalele pluviale; paratrăsnetele; antenele colective; podul; pivnițele, boxele, spălătoria, uscătoria; ascensorul; interfonul - partea de instalație de pe proprietatea comună; rezervoarele de apă; centrala termică proprie a clădirii; crematoriul; tubulatura de evacuare a deșeurilor menajere; structura, structura de rezistență; fațadele; acoperișul; terasele;
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, locuiesc într-un oraș de provincie , speța este ... DimitriP DimitriP Bună ziua, locuiesc într-un oraș de provincie , speța este următoarea...... Niște persoane din asociația de proprietari unde locuiesc s-au ... (vezi toată discuția)
Buna seara, detin un garaj sub bloc, care are peretele exterior ... nemernicu91 nemernicu91 Buna seara, Detin un garaj sub bloc, care are peretele exterior pe latura blocului. Un vecin, fără sa ma întrebe dacă sunt de acord, a gletuit peretele ... (vezi toată discuția)
reparaȚia faȚadei blocului (din dreptul apartamentului meu) trebuie fĂcutĂ de mine sau de cĂtre asociaȚie? Criticul Criticul Bună seara! În urma unei furtuni puternice a căzut in dreptul unui dormitor al apartamentului meu, o porțiune din fațada exterioară a blocului. Mi ... (vezi toată discuția)