avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa bloc inundatii repetate- responsabilitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa bloc inundatii repetate- responsabilitate reparatii tavan?

Buna ziua, in urma inundațiilor repetate din cauza terasei blocului ce nu era reparata si a infundarii tevii pluviale, administratia blocului nu vrea sa imi repare tavanul sau sa imi deconteze factura de reparatii deoarece invoca faptului ca COMITETUL si/ sau firma care se ocupa de tot ce inseamna hartii(este anagajata firma) nu este de acord. Va rog frumos sa imi spuneti care este solutia la care pot apela astfel incat sa pot rezolva. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:09, 2 Octombrie 2024
Notificare, instanta.
Adica este responsabilitatea si obligatia lor, nu? Mai ales ca atunci cand au schimbat teava de apa pluviala infundata m-au lasat cu gaura in tavan de vedeam cerul pr langa teava

Liliana Gradinaru a scris:

Notificare, instanta.

Este responsabilitatea tuturor coproprietarilor, acoperisul ar trebui sa fie parte comuna din proprietate. De aceea se notifica intai asociatia, incercati sa le dati variante de negociere, altfel mergeti in instanta. Vorbiti cu un avocat insa.
Buna ziua

Da, conform legii 196/2018 acoperisul/terasa blocului precum si instalatiile comune (pluviala) sunt parti comune.

Este obligatia asociatiei sa le repare si de asemenea sa despagubeasca proprietarii afectati.

Trimiteti o notificare _scrisa_ presedintelui asociatiei, care este obligat sa va raspunda tot in scris, in termen de 10 zile. Precizati ca, conform legii 196/2018, acoperisul/terasa si teava pt apa pluviala sunt parti comune.

faceti cat mai multe poze daunei, pastrati comunicatiile scrise cu conducerea asociatiei, eventual cereti un deviz pt reparatii la o firma.

Daca tot nu vor sa repare si va despagubeasca va trebui sa mergeti in instanta.

Articolul 35
(1) În cazul clădirilor cu mai multe locuințe sau spații cu altă destinație și în cazul clădirilor multietajate constituie părți comune din condominiu, dacă actele de proprietate nu prevăd altfel, următoarele:
e) locurile de trecere, scările și casa scărilor și coridoarele; pereții perimetrali și despărțitori dintre proprietăți și/sau spațiile comune; subsolul; coșurile de fum; holurile; instalațiile de apă și canalizare, electrice, de telecomunicații, de încălzire și de gaze de la branșament/racord până la punctul de distribuție către părțile aflate în proprietate individuală; canalele pluviale; paratrăsnetele; antenele colective; podul; pivnițele, boxele, spălătoria, uscătoria; ascensorul; interfonul - partea de instalație de pe proprietatea comună; rezervoarele de apă; centrala termică proprie a clădirii; crematoriul; tubulatura de evacuare a deșeurilor menajere; structura, structura de rezistență; fațadele; acoperișul; terasele;

Irina.0 a scris:

Adica este responsabilitatea si obligatia lor, nu? Mai ales ca atunci cand au schimbat teava de apa pluviala infundata m-au lasat cu gaura in tavan de vedeam cerul pr langa teava

Liliana Gradinaru a scris:

Notificare, instanta.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proprietara de 7 ani a unui apartament la etajul 4 ( ultimul ... Clearly Clearly Sunt proprietara de 7 ani a unui apartament la etajul 4 ( ultimul etaj de pe scara) si in debara am teava pluviala. In weekend, datorita ploilor si a ... (vezi toată discuția)
Panouri fotovoltaice pe peretele lateral al blocului andreiSRR andreiSRR Panouri fotovoltaice pe peretele lateral al blocului. Ce conditii ar trebui sa indeplineasca proprietarul unui apartament intr-un bloc care ar dori sa-si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, locuiesc într-un oraș de provincie , speța este ... DimitriP DimitriP Bună ziua, locuiesc într-un oraș de provincie , speța este următoarea...... Niște persoane din asociația de proprietari unde locuiesc s-au ... (vezi toată discuția)