avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indrumare in legatura cu vecin galagios si agresiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indrumare in legatura cu vecin galagios si agresiv

Buna ziua. Sunt in ipostaza in care am nevoie de o indrumare de la dvs.

De 2 ani eu si prietena mea am cumparat o casa intr-o zona noua, unde sunt construite 7 case in linie, distanta intre ele este mica din pacate, aprox 8 m cred. Ne desparte un gard. Vecinul din dreapta mea are un copil de 7 ani.

Galagia a inceput mai mult vara trecuta cand copilu fiind destul de rasfatat, il lasa sa tipe cat vrea, sa faca cata galagie vrea el, pe motiv ca nu prea sa ii atraga atentia copilului in legatura cu asta ca na, e copil.

I am explicat frumos ca se aude destul de tare in casa la noi, nu pot tine geamurile deschise mai deloc vara ca se aud mereu tipete de la el sau daca mai vin si alti copii cu parintii si parintii stand la o bere, copii fac in toate felurile.

A mai trecut un an, am vazut ca nu avem cu cine sa ne intelegem, ba din contra, noi am primit injurii sau vorbe ca parca sau mutat ei langa niste batrani.

Anula acesta la fel, ba chiar vecinu a inceput sa puna si muzica tare in anumite perioade din zi, Deseori e vorba de bass, lasa usa deschisa si geamurile si la noi in casa se simt trepidatii, bass aiurea care provoaca discomfort. De multe ori o face intentionat. Am evitat mult timp sa ii mai atrag atentia insa cand am facut o in legatura cu tipetele sau muzica, a devenit agresiv. Tipand la mine ca ce sa ii faca el la coplil, sa il molesteze? Ca sa tin geamurile inchise daca nu imi convine. Sa pun deja anunt de vanzare ca o sa ma traumatizeze el. Si altele. Fiind nervos. Eu mi-am pastrat calmul si am zis sa faca cum vrea, am vazut ca nu ma pot intelege cu vorba buna. Nu vrea/nu poate sa inteleaga un lucru elementar ca geamurile de la dormitoare sunt pe partea spre curtea lui si se aude totul destul de deranjant daca vrei sa te odihnesti. Tot baga argumentu ca nu e ora de liniste si ca ce o sa fac, chem politia sa il amendeze ca tipa copilu in piscina? I am zis doar daca se poate mai incet cu tipetele ca se aude foarte deranjant in casa la noi. Insa nu pot ajunge la un punct comun cu el

El fiind sustinut de alti vecini din jur care au copii, ii baga lucruri in cap incat sa faca lucuri intentionat si deranjante doar ca sa "vedem noi" ce se poate intampla. De asta si curajul si nesimtirea asta.

Eu am mai citit ca , chiar daca nu e ora de liniste, tot se pot aplica sanctiuni pt galagie intentionata. Asta fara sa mai pun injuriile cand tipa la mine. Eu am 30 de ani, nu avem copii insa asta nu e o scuza sa acceptam orice in jurul nostru.

Cum as proceda mai departe? Deja situatia devine foarte deranjanta, Atat ca el continua sa faca lucrurile intentionat sa deranjeze, ba chiar devine agresiv verbal.

Eu stiam ca libertatea lui se termina unde incepe a mea. Nu deranjez, nu ma deranja.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 12:11, 17 August 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Puteti suna la sectia de politie locala care vin acasa pentru constatare.Puteti de asemenea sa depuneti o plangere la politia locala si vecinul va fi chemat pentru a da explicatii.Din spusele dvs.va si ameninta.Mentionati asta la politie.Amenintarea este de natura penala.
Buna seara, Multumesc pentru raspuns,

Din pacate, da. Din ultima discutie a fost una cu amenintari din partea lui.
Cum ca sa imi pun anunt ca vand ca ma traumatizeaza el daca nu. La final mai zicea ca "poate imi rupe picioarele", ca are el grija.

Nici cu prima discutie de anul trecut nu a fost ceva productiv, reiesind (din perspectiva lui), ca problema e la noi. Insa in timp a devenit si mai galagios, si mai tupeist :) Am incercat pe cat posibil sa aman situatia, evitand comflicte. Insa se ajunge la anumite limite in care nu poti avea liniste deloc in casa ta.

El stand mereu cu impresia ca nu am ce sa ii fac,

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 August 2022
ConnstantinCC, utilizator
Plangerea se poate face si la ceva timp distanta? De exemplu sa mai astept un timp pana la urmatorul conflict si sa fac atunci, mentionand si pe cele precedente? Daca as face acum, probabil as inrautatii situatia,

Multumesc
Plangerea la politie o puteti face oricand.Sa-i chemati la fata locului o faceti in momentul in care este multa galagie,muzica,etc.etc. ca sa constate ce se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica tare, casa la tara RazvanRo RazvanRo Buna ziua, ce pot pati si cum trebuie sa remediez problema? Am vecinul de vis-a-vis cu el vorbesc inainte de a da un party acasa :justcuz: , este exact ... (vezi toată discuția)
Hartuire din cauza muzicii Ovy77 Ovy77 Buna ziua, Ne-am mutat de curand intr-un imobil contruit nou, si de ceva timp unul dintre vecini ne agaseaza des venind la usa cand ascultam muzica. ... (vezi toată discuția)
Salut, de aproximativ doi ani ma confrunt cu niste vecini (parinti+3 ... anonimanonim1 anonimanonim1 Salut, De aproximativ doi ani ma confrunt cu niste vecini (parinti+3 copii pana in 4-7 ani) care fac constant galagie (cu precadere in afara orelor de ... (vezi toată discuția)