avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu primesc salariul lucrez la procent ca frizer.Nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu primesc salariul lucrez la procent ca frizer.Nu primesc bani ...

Nu primesc salariul lucrez la procent ca frizer.Nu primesc bani de concediu odihna.Ce trbuie sa platesc pe timpul co referitor la contributii angajat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:54, 18 August 2022
Aveți contract individual de muncă sau aveți un contract de închriere spațiu sau alt tip de contract? Dacă aveți contract de muncă, angajatorul dumneavoastră este obligat să vă plătească concedul de odihnă.
In speta, modalitatile legale prin care se pot recupera salariile neplatite de catre angajator sunt:
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata drepturilor salariale, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimentare, neacordarea repausului saptamanal etc.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

- unei proceduri de mediere.
Medierea conflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri).
Pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art. 73 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare. ( art. 178 (2) din Legea 62/2001 a Dialogului social).
Nu vrea sa plateasca co si imi cere banii ptr cm pe perioada co
Ultima modificare: Marți, 16 August 2022
Manuela Rășină, administrator
Anagajatorul trebuie să vă plătească pe dumneavoastră. Puteți să faceți și o plângere la ITM, dar aceasta va face o verificare și îl va amenda pe angajator. Ca să îl obligați să vă plătească salariile, orele suplimentare, zilele lucrate, concediu ș.a., atunci trebuie să mergeți în instanță. Altă soluție nu este.
Concediu nu are cum.sa vi-l plateasca, decât daca v-a incetat c.i.m.

Alte discuții în legătură

Se inchide activitatea unei firme, ce drepturi are cel care a fost angajat? Mateus21 Mateus21 Daca firma unde a lucrat persoana se inchide, exemplu pe 01.09.2013, pe langa salariul de pe ultima luna, patronul trebuie sa ii plateasca si banii de ... (vezi toată discuția)
Zile concediu neefectuate la incetare contract munca Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, In decembrie contractul de munca imi va inceta pentru a intra in concediu de crestere copil ( actual sunt in concediu lauzie). Am zile de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pe 3 ani in urma vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul sa solicit concediul de odihna din ultimii 3 ani, in cazul in care nu l-am efectuat in toata aceasta ... (vezi toată discuția)