Cat dureaza finalizarea unui dosar penal din camera preliminara ? avand in vedere ca in lege scrie 60 de zile. Se poate face ceva dupa depasirea celor 60 de zile ?
Depinde de complexitatea cazului.
Poate dura și un an sau mai mult dacă sunt avocati care ridica tot felul de probleme și mulți inculpați.
Se depășește adesea termenul de 60 de zile.
Este o instituție juridică inutila camera preliminară în opinia mea si o idee legislativă nefericita.
Nici nu intrase codul în vigoare și deja realizasem acest lucru dar mai toti avocatii au crezut ca este ceva excepțional. Între timp au ajuns la concluzia mea...
Fac legile unii care nu știu cum sa le facă și care nu au deloc viziune...
E un banal dosar de alcool la volan care dureaza de 18 luni deja... e aiurea doar ca stiu peste 5 cazuri a prieteniilor rezolvate in sub 12 luni ... sunt eu mai norocos.
În cazurile mele se merge repede dar îmi este achitata urgența.
Este la alegerea clientului.
Fără urgență durează 2-3 ani în unele orașe.
Chiar și 4 ani fără drept de condus dar mulți nu se grăbesc și așteaptă
Sunt foarte putini avocati tehnici în România și specializați în urgentari.
Eu de mai mult de 20 de ani ma ocup de asa ceva, de când procurorii nu credeau ca vor face ce le zic...
Asa era în trecut...
Chiar ei arestau direct pe atunci...și aveau forță maxima.. nu ca acum...
Aveati posibilitatea de a angaja avocat special pentru urgentare anterior.
Este costisitor sa angajezi avocat si pentru urgentare si pentru reprezentare in cadrul dosarului deoarece urgentarea poate da mult de lucru avocatului si sa aiba mai mult de lucru decat pentru a va apara in mod formal.